Отидете към основна версия

21 053 65

Адвокат: Застрахователите фалират заради лошо управление (ВИДЕО)

  • гражданска отговорност-
  • застрахователи-
  • обезщетения-
  • лимити

Причината не е в смъртните случаи

Снимка: Shutterstock

Не е ясно защо се повишават цените на застраховка "Гражданска отговорност". Това заяви в студиото на ФАКТИ адвокат Стоян Чаталбашев.

"Ние сме в ЕС и трябва да спазваме законодателството. Ако не, да излизаме и да си създаваме национално законодателство, което е удобно на група собственици на застрахователни компании и нашите застрахователи да не бъдат тормозени от тези лоши европейски директиви.

А, че има проблеми в застрахователния сектор - има, щом се предприе такава отчаяна стъпка с въвеждане на тези лимити това е повече от ясно. Но както каза един бивш застраховател по темата - бивш изп. директор на застрахователна компания, ако ще фалират застрахователите, то не е заради
смъртта на пътя. Ще фалират заради лошото управление, както фалира всяко едно търговско дружество и в това няма никаква драма.

Драмата е там, че регулаторния орган е допуснал това. И сега заради лошите съдии от ВКС и лошите адвокати, които съдят застрахователите се виждат някакви апокалиптични сценарии", коментира Чаталбашев.

За проблемите и нуждата от реформи в застрахователния сектор, юридически издържана ли е системата "Бонус-малус" гледайте разговора с адвокат Чаталбашев:

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини