Отидете към основна версия

8 Май, 2019 14:20, обновена 8 Май, 2019 14:20 13 946 96

Александър Йорданов: Задкулисието ни подготвя венецуелски сценарий (ВИДЕО)

  • александър йорданов-
  • евроизбори-
  • сдс

Да нямаме много вземане-даване с Русия на Путин, смята бившият председател на парламента

Александър Йорданов

Тези избори са по сценарий, който обаче трябва да бъде нарушен. Моето завръщане в политиката днес е, за да нарушим сценария, който се подготвя и за тези евроизбори, и за това, което ще дойде след тях. Това заяви в студиото на ФАКТИ бившият председател на НС, посланик на България в редица страни и кандидат за евродепутат от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов.

"Сценарият го пише задкулисие. В момента това задкулисие прави всичко възможно да върне на власт БСП. При това в най-лошата ѝ коалиционна комбинация - с ДПС. Фактите говорят, че колкото пъти БСП в годините на Прехода е идвала на власт, толкова пъти е ставало зле за България. Страната е била довеждана до ръба на катастрофа, а в периода '95-'97 г. до национална катастрофа, сравнима с това, което се случва днес във Венецуела. На нас ни се подготвя венецуелски сценарий, ако г-жа Нинова и компания спечелят тези избори. Тогава биха поискали предсрочни парламентарни избори и на вълната да се върнат отново на власт.

Трябваше да си задам въпроса коя политическа партия може да спре БСП и да развали този социалистически сценарий и отговорът ми го дадоха до голяма степен и социолозите, които казват, че тази сила е ГЕРБ и СДС. Никоя друга партия, независимо как се определя, не може да свърши тази работа. От 30 г. съм афиширан като противник на БСП и бе логично моето място в листа, която има най-голям шанс да се развали сценария на БСП", коментира Александър Йорданов.

"Който се е хванал на хората на политиката, критиката му е гайдарят, критиката задава музиката. Няма безгрешни или недосегаеми от критиката политици. Добрите политици са тези, които могат да критикуват и да приемат критика и да се поправят. Моята критика към Борисов е била главно след 2014 г. и особено в последните години, когато аз съм се тревожил за това, че по някои въпроси България започва да прави ненужни от моя гледа точка жестове към руската политика. 2014 г. е преломна и за Европа, годината, в която Руската федерация осъществи военна агресия срещу независима държава и това бе първата такава агресия след края на Втората световна война. Тя окупира част от територията на Украйна, дестабилизира Югоизточна Украйна, района на Донбас и оттогава до днес там са загинали над 10 000 души. Аз съм привърженик на евроатлантизма, на НАТО и ние вземане-даване с Русия, управлявана днес от Владимир Путин, не трябва да имаме, защото това е опасно за самите нас", коментира Йорданов.

"Има две тези за европейските избори. От една страна е Европа на отечествата, на нациите, а от друга страна за една по-федерална Европа. Аз съм за тази втората Европа, по-обединена, по-единна. Това е и българска идея, давам името на проф. д-р Иван Шишманов, автор на движението ПанЕвропа, след края на Първата световна война. Негова е идеята, че някой ден Европа ще стане Съединени европейски щати. Подкрепям идеята за обща европейска отбрана, но в рамките на НАТО", каза кандидатът за евродепутат.

Относно хладното приемане на папа Франциск от Българската православна църква Александър Йорданов коментира: "Боже, прости им, те не знаят какво вършат".

"Още от комунистическия режим Висшият клир е откъснат от хората, далеч са от хората и техните страдания. Църквата продължава да се затваря, говори на неразбираем език за хората, липсва посланието, липсва човешка топлота. Аз искам от Вашето студио да ги подсетя, че все пак минаха 30 г. от началото на Прехода, време е да излязат от храма и да отидат при хората, както го направи папа Франциск", завърши Йорданов.

Целия разговор с Александър Йорданов гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини