Отидете към основна версия

9 536 15

Маджистрели: ЕП трябва да има законодателна инициатива (ВИДЕО)

  • глас народен-
  • венета маджистрели-
  • евроизбори

Реформата е кауза номер 1 за кандидата за евродепутат

"Глас народен" предложи една програма от десет точки. Тя, както и програмите на останалите партии, не е възможна без реформа в ЕП. Той няма право на законодателна инициатива. Всеки евродепутат има право само да променя и допълва законодателните инициативи от ЕК. Така се губи връзката, единствената, избрана от народа институция в ЕС, не може да следва неговата воля. Това заяви в студиото на ФАКТИ водачът в листата на "Глас народен" за евродепутат Венета Маджистрели.

"Пакетът "Мобилност" беше една изцяло лобистка инициатива. Това не е толкова транспортен пакет, а по-скоро засяга конкурентноспособността. Ние категорично се обявихме против. Той нарушава българската конкурентноспособност", каза Маджистрели.

"Подкрепям идеята за обща отбрана, не за физическа обща европейска армия. Това би коствало милиарди, а кои са най-големите индустрии - Германия и Франция, парите ще отидат отново там. Друг път е обща европейска позиция в НАТО", каза тя.

Според Венета Маджистрели санкциите срещу Русия трябва да останат. Тя заяви, че подкрепя кандидатурата на Лаура Кьовеши за европейски прокурор.

Целия разговор с кандидата за евродепутат Венета Маджистрели във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини