Отидете към основна версия

8 395 7

Сано: "Диви и щастливи" е с невиждани за бг кино каскади (ВИДЕО)

  • александър сано-
  • диви и щастливи-
  • инспектор донев

Екипът подготвя минисериал

Резултатът от филма е неочаквано много по-добър. Вчера гледахме филма вече завършен в кино и трябва да кажа, че е убийствено вълнуващ. По сценарий го бяхме заложили да е точно това, което е – има си романтика, има страшно много хумор и екшън във вид и форма, какъвто смея да твърдя до момента в българско кино не е снимано. Това каза в студиото на ФАКТИ актьорът и продуцент Александър Сано за „Диви и щастливи“, който тръгва по кината от 29 ноември.

Борислав Захариев е написал сценария, който е претърпял няколко промени. С каста пък е ангажирана една от трите най-добри агентки в Лондон.

„Това, което ще видят зрителите е закономерно. По филма работиха около стотина души екип. Всички имат най-малко 10, а някои и 15-20 години опит в киното, четирима от тях за първи път работиха в българска продукция. Каскадьорският екип, с който работихме е в топ 3 в света“, каза Сано.

„Моят герой инспектор Донев е изключително прецизен в това, което прави. Слави се с това, че приключва случаите си в рамките на 24 часа, а сега едни момичета, които нямат никакъв опит, го правят „див и щастлив“, разказа актьорът.

„Има трима англоговорящи актьори, актриса, която е канадка, Бен Крос – стара холивудска легенда, изгряващата звезда на британското кино – Базил Айденбенц. По тази причина без да осъзнаваме филмът мина от „национален“ в категория „интернационален“, което пък го направи много интересен за чуждестранни дистрибутори и в момента водим разговори. Още „на зелено“ най-големият френски дистрибутор прояви интерес, ние решихме да изчакаме. В момента разговаряме с шест компании, две от които са американски, със сигурност филмът ще има международна дистрибуция“, разкри Александър Сано.

Той обеща на зрителите, че ще им предложи филм, който е поне пет нива като качество над „Привличане“, който пък разби боксофиса за 2018 г.

Екипът тръгва на предпремиерно турне, най-сериозни предпремиери ще се направят в четирите големи града, чиито общини са подкрепили проекта – Варна, Велико Търново, Русе, София.

„През следващата година смятаме да се захванем със сериал, също имаме два филмови проекта. Всичко, което е с високо качество ми се снима. Имах шанса, усета и късмета за 16 г. да нямам нито един проект, от който да се срамувам. Нямам афинитет към сапунки. Мислим да направим един шестсериен минисериал“, съобщи Сано.

Целия разговор с Александър Сано гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини