Отидете към основна версия

11 362 86

Христо Иванов пред ФАКТИ: Охранителите проектират недосегаемостта на Доган (ВИДЕО)

  • христо иванов-
  • росенец-
  • ахмед доган

НСО увъртат като ученици, хванати в пушкома, каза бившият правосъден министър

Реакциите на институциите на фона на популярността, която доби видеото наистина са неадекватни, но това не е изненадващо. "Росенец" е място с концентрация на проблемите, които имаме с държавата. Българската държава е просто фасада, зад която действат други сили. Имаме зависими институции, зависим политически елит, който не смее, когато става дума за Доган, за Пеевски, да "мъцне". Това заяви в студиото на ФАКТИ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод вчерашната акция, при която той заедно с Ивайло Мирчев и Димитър Найденов стигнаха до брега на "Росенец" по вода и бяха гонени и блъскани от цивилни охранители, за които има основателни предположения, че са от НСО.

"Управляват ни едни уплашени и зависими хора, които никога не биха поискали от Доган или от неговия чирак Пеевски да спазва законите на страната. Това личи ясно в "Росенец", който е сложен възел от лъжи, отказ от държавен суверенитет, институционално бездействие и манипулации, за да се получат, за да се получи този анклав в българския законов ред. Това е една територия, почти извадена от България. Гражданите досега са изпитвали нарастващо усещане, че там не се ходи. На това се дължи и тази арогантност, демонстрирана от личната гвардия на Доган. Те се държаха като хора, които са над закона, за които законите не важат, включително и техния собствен за НСО, защото аз нямам съмнения, че поне част от тях бяха от НСО, понеже са доверени лица на Доган от години, те чувстваха, че няма нужда да спазват закона, аз им казах, че са длъжни да се легитимират. Няма ситуация, в която някой с оръжие да дава на друг гражданин указание и да изисква подчиняване, без да се легитимира. Това в НК се нарича самоуправство. Те се чувстват недосегаеми, защото проектират недосегаемостта на Доган. Отбраняват статута на Доган като някой, който е над закона", коментира бившият правосъден министър.

"НСО увъртат като ученици, хванати в пушкома. Обяснението за това увъртане е едно единствено: тези хора са служители на НСО. НСО е абсолютно наясно, че ако признае този факт, следващата стъпка е да ги уволни, но не може да ги уволни, защото това е преторианската гвардия на Доган. Не НСО ги е подбирало тези хора, а Доган, те не могат да ги уволнят, затова не могат да декларират, че са техни служители, не искат и директно да излъжат", коментира Иванов по повод отговора на НСО към журналистическите въпроси.

Целия разговор с Христо Иванов гледайте във видеото:
 

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 43 гласа.

Свързани новини