Last news in Fakti

11 Юли, 2020 09:08 4 780 29

Христо Иванов: Доган е почетният председател на българското задкулисие

  • христо иванов-
  • росенец-
  • ахмед доган-
  • летен сарай-
  • нсо-
  • плаж

Лидерът на ''Да, България'' призова хората, които ще бъдат днес на Росенец'', да не се поддават на провокации

Христо Иванов: Доган е почетният председател на българското задкулисие - 1
Кадър: Евроком/ЕвроДикоФ

''Г-н Борисов се чуди какво да прави с това, което се случва в България. Очевидно е загубил връзка с реалността, прави някакви опити за профанация на ситуацията, но няма да му се получи''. Това заяви в предаването ''ЕвроДикоФ'', излъчващо се по ТВ Евроком, лидерът на партия ''Да, България''  и съпредседател на обединението ''Демократична България'' - Христо Иванов.

Той коментира и приемането на България в чакалнята на еврозоната. ''Важен факт, добра новина за страната, защото отваря възможност България да влезе в ядрото на Европейския съюз и да си изчистим финансовата система, което тепърва ще се случва. Колкото са ни приели заради усилията на правителство, толкова и въпреки това'', заяви Иванов, обръщайки внимание на факта, че процесът по приемането ни в чакалнята на еврозоната се е забавил много.

Разбира се, в интервю му за ''ЕвроДикоФ'', в което той бе заедно със своя съпартиец Иво Мирчев, Христо Иванов коментира и случилото се в Росенец на 7 юли. Припомняме, че Иванов и Мирчев, заедно с бургаския общински съветник от ДБ - Димитър Найденов, стигнаха по море до държавната брегова ивица, намираща в непосредствена близост до ''Летния Сарай'' на Ахмед Доган в Росенец. Там те, по брутален начин, бяха избутани в морето от служители на НСО, а покрай това един от служителите на службата поруга българския флаг (хвърляйки го на земята), донесен от лидера на ''Да, България''. 

''Аз първо не очаквах НСО да се държи по този начин, като организирана престъпна група. Очаквах да стъпим на този държавен бряг, който е държавна собственост. Не съм очаквал, че служители на НСО ще се държат като членове на конспиративна организация. В тази страна има един закон за едни, друг закон за други. Моето обяснение e, че те сe водят държавни служители, но реално са от близкото обкръжение на Доган. Чувстват се овластени, част от задкулисието. Тези мъже отдавна са забравили, че служат на закона, че служат на национална сигурност, на българския флаг, те са част от мафиотското семейство'', коментира бившият правосъден министър.

''Установихме факта, че това е държавен бряг, на който ще стъпват хора с лодки, трябва и по суша да могат. Следващата стъпка е държавният флаг постоянно да бъде сложен там. Ние уважаваме частната собственост, но трябва да се уважава и държавната собственост, и държавния бряг'', продължи по темата Христо Иванов.

''Доган е почетният председател на българското задкулисие'', заключи съпредседателят на ''Демократична България''.

Очевидно има много гняв у хората, желанието за правила и отговорност изкарва хората на улицата'', така Иванов коментира антиправителствените протести, провели се в четвъртък и петък.

Той очерта и за какво ще се борят от ''Демократична България'' за в бъдеще. Намеренията на политическото обединението включват промени в Конституцията, за да се осъществи отлаганата, дълго чакана лустрация в България, а също така и въвеждането на дистанционно или гласуване по пощата в страната ни. ''Ще видим дали на Мая Манолова и Корнелия Нинова ще им стиска да подкрепят тези политики. Питайте ги тях тези неща, г-н Диков. Ние сме готови да се обединяваме с хората около конкретни платформи. Мисля, че трябва да дадем на българските граждани много ясна политическа платформа. Важното е да се започне дълбока промяна в тази страна'', каза още Иванов.

Според Христо Иванов Пеевски и Гешев могат да свалят Борисов. ''Гешев, за да се легитимира, за да се запази Пеевски, ще свалят и Борисов'', смята лидерът на ''Да, България''.

Той сподели, че има информация, че ДПС ще организират контрапротест около сарая на Доган в Росенец, а освен това изрази възмущението си, че нито бургаската полиция, нито кметът на града им е обърнал внимание по този въпрос.

Лидерът на ''Да, България'' призова хората, които ще бъдат днес на Росенец'', да не се поддават на провокации, и бе категоричен, че България е една за всички.

От своя страна, Ивайло Мирчев, също изрази своята гледна точка за станалото на Росенец преди дни.

''Нашите очаквания бяха да да акостираме, да дебаркираме, да забием българското знаме на едно място, което известно, че е със забранен достъп. Ние пробвахме през бариерата 20 дни по-рано, казаха ни, че е частна собственост, проверихме и се оказа, че това изобщо не е вярно'', заяви Ивайло Мирчев.

''Български офицер да хвърля и мачка знамето, това е едно от най-лошите преживявания в живота ми'', добави активистът на ''Да, България''.

'' Между 2007 и 2010 трябваше да сме в еврозоната. Фактите показват, че 11 години управление на Бойко Борисов, ни чакаме да ни приемат в чакалнята на еврозоната. Там може да останем 15 години'', коментира Мирчев приемането на България към еврозоната.

Целия разговор можете да изгледате след 5:10 във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САМО ДВЕ МИСИРКИ

    32 2 Отговор
    НА БРИФИНГЧЕТО НА ГЕРБ

    Коментиран от #8

  • 2 въпросче

    23 2 Отговор
    ЕС предлага бюджет за 1,074 трлн. евро. УХАААААА,КОЙ ЛИ ЩЕ ГИ НАГЪЛТА ТИЯ ПАЧКИ И КЮЛЧЕТА?!!!!

    Коментиран от #11

  • 3 чичо

    21 3 Отговор
    А шкафа с пачките е баш председателя
  • 4 ВуК

    12 3 Отговор
    Кой има връзка с Божков, кой беше посредник за акциите на Левски? Тези хора могат да ви се струват смешни, но за пари и то много всичко правят!
  • 5 Антимилиционер

    28 1 Отговор
    Мутри вън!
  • 6 Антимилиционер

    32 1 Отговор
    ГРОБ е най-добре организираната престъпна група в България.
  • 7 Пеньо

    21 2 Отговор
    Европа защо подкрепя крадци на коли и мутри? И там ли е като у нас?
  • 8 сашко дикофф

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "САМО ДВЕ МИСИРКИ":

    Клеопатра Николова там ли беше?

    ПИГ ТВ
  • 9 даааааа

    19 0 Отговор
    Бойко, помниш ли какви ги говореше за Орешарски?

    Сега ти си новия Орешарски.
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 1 Отговор
    дпс е терористична организация не забравяйте ГАРА БУНОВО да живее БЪЛГАРИЯ
  • 11 Ели Оригинал

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "въпросче":

    Тази е целта, на Борисов лигите му течаха по медиите, че едни милиарди щял да раздава ЕС на държавите в чакалнята.
    Явно споде слуховете 30 милиарда лично богатство изнасяни с правителственият самолет и акциите в Дънди и не само, са му малко.

    ГЕШЕВ КАРЕНИН установи ли произхода на кюлчетата и милионите евра, че не си чел Толстой е ясно, че не знаеш кой е Керенски е ясно, че затваряш хора, които цитират БТА е ясно.
    Какво стана с мутрите от НСО - ЧЕРНА ФАНЕЛКА изхвърлила БГ ЗНАМЕТО, много си ИЗБИРАТЕЛЕН, бре КАРЕНИН.
    Ясно е, че трябва да си подадете оставката.

    А че курсът евро-лев ще е фиксиран само 2 г., и след 2 години нови преговори от Боко Алтънчето няма да го чуете.
    Че цените ще се вдигнат безобразно, те преди чакалнята се вдигнаха с 5-десет%.
  • 12 гост

    18 1 Отговор
    Борисов трябва да подаде оставка.
  • 13 ха ха

    2 3 Отговор
    Христо... и ти се правиш на много умен. И твоето време ще дойде..
  • 14 Абе нещастници

    3 6 Отговор
    кво се правите на луди. Борисов това, Борисов онова. Ще искали подкрепа от Мая Корнела. И Вие сте червена сган щом се обединяват с тях, а объркват хората, че няма ляво, няма дясно

    Коментиран от #16

  • 15 Христ Иванов

    5 3 Отговор
    когато беше министър къде спа,. Имаше толкова възможности.,къде ги проспа. И стига с тоя Гешев. Знаем, че Прокопиев Ви спонсорира и там омразата е лична, щото и Прокопчо е на пънгара
  • 16 Никът

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Абе нещастници":

    С Никът ти, си се самоопределил.Няма да чета такива изказвания.
  • 17 И защо

    3 4 Отговор
    Борисов да подава оставка, че да дойдат още по големи некадърници наречени правителство на спасението Беров 2 и да се дрънкат всеки ден. Мерси.
  • 18 Patriot

    2 0 Отговор
    Пълна пародия и невероятен цирк.Палячовци и смешници, мислят си, че ще променят нещо с евтини трикове, всички са един дол дренки!
    Земята- на селяните!
    Заводите-на работниците!
    На жените-по един мъж!
    На мъжете-по една кола!
    На болните- здраве!
    На несъгласните- по мутрата!...
  • 19 умната десница в умствен лабиринт

    2 1 Отговор
    Пичове , Бацката ви пердаши с 200 защото не е обременен с мисловен процес , вие сте затънали в мисловни лабиринти . Вчера Сашо няколко пъти ви каза , че в момента е важно да има ясно поставена цел и в името на тази цел някои неща да се оставят за момента на втори план , мие за някакви платформи си баете да правите и който искал да се обединявал около тях. Е Бацко така може да си ви бримчи и с 300-ста , нищо му не пречи. За жалост и нас ни бримчи.
  • 20 Интересно

    2 2 Отговор
    с кого ще управлява Дъбъ, ако евентуално се набута в парламента.
    С БСП и ДПС и Славчо. Красота!!!! Защото
    плюхте по единствените с който изобщо би моглао да правите някаква коалиция. Перфектна стратегия, краткосрочна. Догато влезете в Парламента, ако влезете

    Коментиран от #21

  • 21 познах ли

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Интересно":

    Извинете , понеже на съм от простите , кой е този единствен с когото могат да правят коалиция , да не е крадецът?

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Трагични

    3 3 Отговор
    сте. Объркани. Изобщне не знаете какво да правите. Най-голямата Ви грешка, че подкрепите недоразумение то Мая за кмет на София., с което по казахте, че не Ви пука за хората, а борбата Ви с Борисов е Ваша лична кауза, пък каквото ще да става. Да хвърлиш 2 мил град в ръцете на доказала се авантюриска, която беше най не подготвена от всички кандидати си беше престъпление.,само за да удоволетворите някакво си Ваше его.
  • 23 Е другите

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "познах ли":

    другите с който ще я правят са доказано още по големи...., ама много големи

    Коментиран от #25

  • 24 Е другите

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "познах ли":

    другите с който ще я правят са доказано още по големи...., ама много големи
  • 25 совите не са това което са

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Е другите":

    В нощни шкафчета ли ще ги мерим , или с офшорни сметки ? Всеки вярва в нещо , дори наивникът на който му вменяват вярата.
  • 26 Кой68

    0 2 Отговор
    Вие на кое задкулисие се явявате? Да не би да представлявате "честните" бизнесмени!
  • 27 Мартин

    2 0 Отговор
    Ами Христо Иванов? Той не е ли почетният председател на олигархичното задкулисие, което е съставено от подсъдими олигарси като Иво Прокопиев, Огнян Донев и Гриша Ганчев?
  • 28 Борис

    1 0 Отговор
    Доган какъв е, това е едно на ръка, но Христо Иванов няма качества за политик, вече сме го виждали.
  • 29 Ася

    0 0 Отговор
    А Христо Иванов е щатния шут на политическата действителност
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове