Отидете към основна версия

12 744 47

Крис Младенов: Мисията ни е да направим от омазаните до лакти майстори механици (ВИДЕО)

  • крис младенов-
  • автосервизи

Съюзът, който представлява сервизите е останал в миналото. На това се дължи застоят в целия бранш, каза предприемачът

Академията ми има за цел да направи промени в автомобилния бранш, където 20 г. не са се случили иновации. Имам предвид частта с ремонтите и поддръжката, където нещата са най-зле. Това заяви в студиото на ФАКТИ председателят на DAS Auto Academy Крис Младенов.

"Имаме едни хора, омазани с масло - добрата стара дефиниция за "майстор", целта е да ги превърнем от автомонтьори в механици. Един човек, който всъщност е чист, работи с ръкавици, не говори на клиента на въпреки, определено има нужда от по-висока култура, най-вече при обслужването на клиентите, защото както добре знаем, ако имаме правилна комуникация с клиентите всичко по ремонта и поддръжката би трябвало да се случва както трябва.

Съюзът, който представлява сервизите е останал в миналото. На това се дължи застоя в целия бранш", заяви той.

"Има особено голяма палитра от хора, които минават през академията. Някои от тях тепърва тръгват, други вече работят на пазара, собственици на сервизи, приемчици, другата група са хората, които се занимават с резервните части на автомобилите", посочи той.

Младенов е автор на три учебника и разкрива, че те са първото нещо, което собственик на сервиз или механик може да направи тест дали академията е неговото място. Учебниците могат да се купят от всяка книжарница и онлайн.

"Който прецени, че написаното е "неговото" може да продължи с курсове, които са лицензирани и за чието преминаване се получава сертификат", каза Младенов.

Предприемачът разкри, че разговори макар и на ниво идея се водят с учители от професионални гимназии по транспорт.

"Обучителите там виждат, че информацията, с която оперират на ежедневна база там, учейки бъдещите механици е остаряла. Затова и те търсят иновацията и може би я откриват в нашия нов проект, а именно Дигитална академия за обучаване на механици", каза още той.

Целия разговор с Крис Младенов гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.

Свързани новини