Last news in Fakti

29 Март, 2021 12:41 5 878 12

Български проект за автосервизи, в който Google инвестира милиони

  • dasauto academy-
  • автосервизи

Младият предприемач Крис Младенов основава първата за европейския пазар дигитална платформа за обучение на механици, която се превръща в първия индивидуален български проект, в който американският гигант Google ще инвестира пари, и то милиони

Български проект за автосервизи, в който Google инвестира милиони - 1

През последната година сме подложени на огромни промени, които събуждат нуждата да придобиваме нови знания, които да превърнем в умения, за да оцелеем в бизнеса. Крис Младенов забелязва такава тенденция още преди избухването на пандемията и решава да основе DasAuto Academy – платформа, чрез която да подпомогне с обучения и съвети за подобрения бранш, в който мнозина не осъзнават възможност за развитие - този на автосервизите.

Технологичният лидер Google, от своя страна, има проекти, които финансово подкрепят идеи, които да развиват социума и отделни ниши и професии. Точно това амбицира Крис Младенов да се свърже с интернет гиганта, разказвайки за идеята си за първата в Европа дигитална академия за автомеханици. Отговорът не се забавя, а българският предприемач споделя, че бил изненадан от бързата реакция от Google и проявения мигновен интерес към идеята.

Google инвестира 1,5 милиона долара в платформата. Инвестицията е с цел надграждане на вече съществуващата платформа на DasAuto Academy, която работи от 2 години. А за надграждане на платформата, в момента Крис Младенов подбира различни експерти от всички звена на нишата, с които да подготви тематични видео уроци и съдържание на различни теми.

Идеята на DasAuto Academy е да развива както чисто функционалните нужди и умения на един механик, така и да обучи кадри с обширни знания в сферата на маркетинга, счетоводството, дори и психологията, защото всички тези сегменти са ключови за всеки успешен бизнес.

Една от големите промени, които Крис Младенов въвежда е, че платформата му не е само за механици, а за всеки в бранша. Така ще може всеки един човек, било то механик или само собственик на сервиз, да намери обучението/курса, от който се нуждае, за да развие нишата си.

Google подкрепя именно дигитални проекти в неразвити браншове и иновативни идеи, които не са осъществявани до момента. Едни от най-важните критерии за инвестиция от страна на гиганта се изразяват в това проектите да бъдат смислени и стойностни, иновативни, такива, за които никой не се е сещал до момента.

Всяка година Google инвестира в различни проекти и браншове, които търпят развитие, като разпределят инвестициите си в разнообразни точки на света. А инвестицията в индивидуален проект в България е за първи път. До момента Google е инвестирал само в национални български проекти като цифровизацията.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Играч в живота

    7 3 Отговор
    Зa Живкo oт Вaрнa e имaлo cлухoвe, чe прeз 2014 и 2015 гoдинa e купувaл caмo пeчeливши билeти oт билeтa Мeгa Милиoни, кoйтo бeшe oт лoтaрийнoтo прeдaвaнe Нaциoнaлнa лoтaрия !
    Тoй вcъщнocт e имaл и нeпeчeливи билeти, зaшoтo вcъщнocт явнo нe e прoвeрявaл билeти, кoитo пocлe cи e купувaл caмo пeчeлившитe !
    Зaрaди тeзи нeщa "eдни хoрa" иcкaт тoй дa живee злe дoкaтo e жив !
    Ocвeн тoвa иcтинaтa e чe диaгнoзaтa ШИЗOФРEНИЯ e фaлшивa, тe ca му я нaпиcaли, зa дa му нaврeдят !
    Мнoгo e тънкa грaницaтa ! ! !
    Иcтинaтa e чe Живкo oт Вaрнa e здрaв, нямa приятeлкa, зaщoтo e злe финaнcoвo и зaщoтo хoрa нacтрoйвaт други хoрa прoтив нeгo, зa дa нe гo иcкaт никъдe и дa нe cтaни гoтин пич oт нeгo !
  • 2 1212

    21 2 Отговор
    Момче, всичко хубаво ама после като цъфне отпред тиквата с камерите и каже: "Вижте какво нещо построих, да работим с Гугъл"
  • 3 smeh

    26 4 Отговор
    Ухахах, търсят се балъци - wanna be майстори и се пускат платени статийки, че Google бил инвестирал. Всеки може да чекне, от Ауди форума темата за Das Auto сервиза и да се убеди колко хора са изгорели, и колко още предстои да изгорят.

    Коментиран от #9

  • 4 Всичко

    13 0 Отговор
    он лайн е пълна пунта мара. Мухоловка за плебса. Печелят само търговците на илюзии, останалите . . . се сещате.
  • 5 kofti

    15 0 Отговор
    Платена статия !!!
    Das Auto сервиза - не е ок!!!
  • 6 Христо

    9 0 Отговор
    Колко пари взехте за да напишете тая статия? Ако сте го гледали 1-2 пъти въпросния индивид ще ви стане ясно, че не заслужава внимание... Та не се излагайте като вземате пари за да пишете небивалици!
  • 7 devil

    9 0 Отговор
    Чеп за зеле не става от него едни обяснения един нежен глас трябва да си някой по нежен от него че да му повярваш
  • 8 Ами

    6 0 Отговор
    Много повече можете да научите от обикновенни хора дето си правят сами ремонтите, за сметка на въпросните дас ауто. Не знам как точно ще си намерят квалифицирани кадри да им правят видеата, като такива в бг практически не съществуват. Не искам да обидя колегите които си разбират от работата, но хора тясно специализирали в точно определен проблем са..... трудни за откриване.
  • 9 Коментара

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "smeh":

    И аз нещо подобно щях да пиша....нека погледнат в Ауди форума темата за споменатия сервиз...или да интервюират някой от щастливите клиенти....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ван

    0 0 Отговор
    Най-вероятно става дума за това:

    Общо взето всяха година Google, чрез инициативата си Google impact challenge, раздава грантове по различни тематични социални проекти. Доколкото разбирам тази година са точно по темата на Крис за нашия район (Help build a digital future in Central and Eastern Europe). Общият бюджет е 2 милиона долара. Кандидатстването за финансиране за тази година е било до 01.03.2021 и тепърва (Applications are now closed. Grantees will be announced in second half of the 2021) ще се обявяват спечелилите проекти и сумите, с които ще бъдат финансирани (а те са м/у 50к-250к на проект). Така че за пореден път медия чупи тъпомера (макар че не знам как и кой точно е произвел тази новина :mhihi )

    Иначе съм абсолютно съгласен с Груп, ако вземе кинти няма да е само заради "сините му очи", въпреки че за мен продължава да си е лаладжия от тип "измамник".