Отидете към основна версия

2 415 21

Арестуваха четирима заподозрени за убийството на Немцов (обновена)

  • арестуваха-
  • двама-
  • заподозрени-
  • убийството-
  • борис немцов-
  • кавказ

Те са жители на Кавказ

Съратникът на Немцов - Иля Яшин, се надява задържаните да са правилните хора. Снимка: АП/БТА

Директорът на Федералната служба за сигурност на Русия Александър Бортников съобщи тази сутрин за задържането на двама заподозрени за убийството на опозиционния политик Борис Немцов, предаде „Интерфакс".
Държавният глава Валдимир Путин вече е информиран за задържането на Анзор Кубашев и Заур Дадаев, жители на Кавказ. Оперативно-следствените действия продължават.

Източници на "Интерфакс" твърдят, че задържаните най-вероятно са изпълнителите на убийството. Да се намерят и поръчителите на това нагло и цинично престъпление, призова Михаил Федотов - шеф на Съвета по правата на човека към кабинета на руския президент.

Предстои да се реши каква мярка за неотклонение ще бъде наложена на двамата заподозрени, като се очаква тя да е най-тежката – арест (задържане под стража).

Според информатори на агенцията, следствието има обещаващи шансове да намери убийците. Бързо е бил открит автомобилът, с който те са избягали от местопрестъплението, а в него е открит биологичен материал, спомагащ да се влезе в следите на престъпниците. Записите от уличните видеокамери пък са запечатали достатъчно ясни техни снимки.

„Надяваме се, че са задържани точните хора, които наистина имат отношение към убийството. Надяваме се това да не е грешка, а резултат от добрата работа на правоохранителните органи. Дали е така, към момента е трудно да се съди“, заявил е съратникът на Немцов от партия РПР-Парнас и движение "Солидарност" Иля Яшин.

По-късно през деня  РИА "Новости" съобщи, че още двама души са задържани във връзка с убийството на руския опозиционер Борис Немцов, позовавайки се информация на секретаря на Съвета за сигурност на Ингушетия Алберт Барахоев. „Задържани са Заур Дадаев, който е заместник командващ на батальона „Север“ към МВР на Чеченската република, и още един мъж, който по време на ареста се е намирал с него в един автомобил. Освен това е задържан Анзор Губашев, бивш служител на частна охранителна фирма в Москва, както и неговият по-малък брат“, заявил е Барахоев, уточнявайки, че задържаните са граждани на Ингушетия, но са етнически чеченци. От години те не живеели в републиката.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания