Отидете към основна версия

1 592 7

Г7 се събра без Русия, но говори за Кремъл (Видео)

  • г7-
  • германия-
  • русия-
  • украйна-
  • мирни споразумения

Г-7 също така приветства постигнатия пробив в преговорите по иранската ядрена програма

Снимка: АП/БТА

Групата на водещите в света икономики, обединени в Г7, за пореден  път се събра без Русия. Днешният форум се проведе в Германия, но  от Г7 отправиха ясно послание към Кремъл да спазва  договореностите от Минск за мирно регулиране на кризата в Украйна,  съобщава Си Ен Ен.
 
Санкциите на Запада срещу Русия могат да бъдат премахнати едва  след като  Москва изпълни постигнатите през февруари Мински  споразумения и уважава суверенитета на Украйна.

Това се казва в съвместното комюнике на външните министри на  страните от Г7, които проведоха двудневна среща в германския град  Любек , предаде "Ройтерс".

АП допълва, че разпространеният документ ясно показва, че  санкциите ще останат в сила до насрочения за юни форум на лидерите  на Г7, който ще се проведе отново без Русия.

Санкциите не са самоцел, припомнят външните министри от Г7.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер припомни  недвусмислено, че Германия иска Русия да се върне в Г8 и че  прилагането на примирието в Украйна е път за присъединяване към  елитния клуб.

Г-7 също така приветства постигнатия пробив в преговорите по иранската ядрена програма, но призоваха Техеран да сътрудничи с Международната агенция за атомна енергия.

Срещата на външните министри от Г7 по традиция премина на фона на масови протести.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: