Last news in Fakti

15 Април, 2015 19:28 1 560 7

Г7 се събра без Русия, но говори за Кремъл (Видео)

  • г7-
  • германия-
  • русия-
  • украйна-
  • мирни споразумения

Г-7 също така приветства постигнатия пробив в преговорите по иранската ядрена програма

Г7 се събра без Русия, но говори за Кремъл (Видео) - 1
Снимка: АП/БТА

Групата на водещите в света икономики, обединени в Г7, за пореден  път се събра без Русия. Днешният форум се проведе в Германия, но  от Г7 отправиха ясно послание към Кремъл да спазва  договореностите от Минск за мирно регулиране на кризата в Украйна,  съобщава Си Ен Ен.
 
Санкциите на Запада срещу Русия могат да бъдат премахнати едва  след като  Москва изпълни постигнатите през февруари Мински  споразумения и уважава суверенитета на Украйна.

Това се казва в съвместното комюнике на външните министри на  страните от Г7, които проведоха двудневна среща в германския град  Любек , предаде "Ройтерс".

АП допълва, че разпространеният документ ясно показва, че  санкциите ще останат в сила до насрочения за юни форум на лидерите  на Г7, който ще се проведе отново без Русия.

Санкциите не са самоцел, припомнят външните министри от Г7.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер припомни  недвусмислено, че Германия иска Русия да се върне в Г8 и че  прилагането на примирието в Украйна е път за присъединяване към  елитния клуб.

Г-7 също така приветства постигнатия пробив в преговорите по иранската ядрена програма, но призоваха Техеран да сътрудничи с Международната агенция за атомна енергия.

Срещата на външните министри от Г7 по традиция премина на фона на масови протести.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вввв

    3 1 Отговор
    както казва външния мин. на Русия С Лавров.. членството в г8 при доминацията и жасалното поведение на всички към сащ е безмислено
  • 2 калчев

    1 0 Отговор
    Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер припомни недвусмислено, че Германия иска Русия да се върне в Г8 и че прилагането на примирието в Украйна е път за присъединяване към елитния клуб.
  • 3 бургазлия

    1 0 Отговор
    пътя за Г7 завинаги затворен! Ако постигнат премирие, следваща крачка- върнете Крим и ще поговорим за вашето членство....ала-бала, нато никога повече няма да могат да върнат предишния формат на преговори и сътрудничество с руснаци.

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "бургазлия":

    НАТО е ВОЕНЕН СЪЮ3 и не му е в прерогативите да води преговори,эа което си има политици.А политиците преговарят,преговарят,пък накрая като иэпраскат едно яко ембарго и който трябва-подгъва крак:)
  • 5 ааа

    1 0 Отговор
    Дреме им на руснаците за Г7
  • 6 Киро

    0 1 Отговор
    Дреме им, дреме им, като ги отсвият отвсякъде, още повече ще им задреме!
    В съчетание със сринатата рубла, поддържана на системи на цената на огромни разходи, изсмукващи валутния резерв, ниската цена на петрола и газа, огромните разходи за "бунтовниците" от руската армия в Донбас и дуенето на мускули с някви военни учения, очевидата липса на храни по магазините и огромното им поскъпване, изтеглящи се инвестиции и спрени производства, увеличаващата се безработица, докарването до отчаяние на всички хора, взели кредит да си купят жилище в долари или евро и тн. и тн...

    Иначе не им дреме, нали?!
  • 7 ракомил

    0 0 Отговор
    хаха вече квиченето на американоислямските тролове мина

    днес сме 8.01.2016 г и днес меркел се сети да покани Русия отново в г7 за да си взаимодействали по ефективно срещу тероризма ... какво прозрение явно си е извадила на барак хусеин геврека от задника ..

    но путин и го набута в човката и и отговори че г7 е остарявл формат и русия не желае да участва в него . необходимо било да расшири участието и с други държави във формат отговарящ на новата международна обстановка ...хахахаха с две думи сащ са в канавката
Новини по държави: