Отидете към основна версия

1 227 2

Елизабет II: Референдум през 2017 г. за членството в ЕС

  • елизабет ii-
  • членство-
  • ес-
  • великобритания
Снимка: АП/БТА

До края на 2017 г. във Великобритания ще се проведе референдум дали страната ще остане в Европейския съюз.

Това обяви в тронното си слово британската кралица Елизабет II. По този начин тя постави началото на новия парламент, избран на вота на 7 май.

Елизабет II даде да се разбере, че нарочният закон за провеждането на допитването ще бъде внесен до дни в долната камара.

Британският монарх посочи, че новото правителство на Дейвид Камерън ще предложи замразяване на някои данъци за пет години и за въвеждане на таван върху социалните осигуровки.

Междувременно Дейвин Камерън ще продължи с дипломатическата офанзива на Стария континент за предоговаряне на условията на членството на Лондон в ЕС.

В следващите дни британският премиер ще има срещи с френския президент Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел.

Кралицата не пропусна и друга парлива тема. Елизабет II обеща повече пълномощия на правителството на Шотландия. По този начин властите ще получат пълен контрол върху данъците.

Кралицата обеща също пълномощия на правителствата на Уелс и Северна Ирландия.

Елизабет II настоя и за пълното прилагане на Минските споразумения.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • ЕК иска бюджет от 144 млрд. евро

    Европейската комисия предложи бюджет на ЕС за 2016 г. в размер на 143,5 милиарда евро бюджетни кредити за плащания, с които да се подкрепи възстано ...
    27.05.2015
    827
    1
  • Камерън към Юнкер: ЕС трябва да се промени

    Седмици след победата на британските консерватори на парламентарните избори във Великобритания започнаха разговорите за предоговарянето на условият ...
    26.05.2015
    771
    0
  • Какво е важно за британците?

    Според социологическо проучване проведено във Великобритания за повечето британци най-важните неща в живота са да си направят селфи с известна личн ...
    26.05.2015
    1 322
    2