Last news in Fakti

26 Май, 2015 08:08 768 0

Камерън към Юнкер: ЕС трябва да се промени

  • дейвид камерън-
  • юнкер-
  • ес-
  • ек-
  • великобритания

Дейвид Камерън, който бе преизбран за премиер на 7 май, обеща да предоговори членството на Лондон в ЕС, преди да се проведе референдум за излизане на страната от Общността

Седмици след победата на британските консерватори на парламентарните избори във Великобритания започнаха разговорите за предоговарянето на условията за членството на Обединеното кралство в Европейския съюз, предаде АП.

Те се провеждат между премиера Дейвид Камерън и председателя на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер.

Двамата се видяха на вечеря в Чекърс – официалната премиерска резиденция в Южна Англия. ЕС трябва да се промени. Това е основното послание от срещата, пише Политико.

Дейвид Камерън, който бе преизбран за премиер на 7 май, обеща да предоговори членството на Лондон в ЕС, преди да се проведе референдум за излизане на страната от Общността.

Допитването е предвидено за 2017 г.

В. „Гардиън“ вече писа, че се предвиждат законови промени, според които само гражданите на Великобритания, Ирландия и Общността на нациите да се произнесат по въпроса. По този начин от правото на глас ще бъдат лишени гражданите на ЕС, които живеят от години на Острова.

През следващите дни са предвидени визити на Камерън в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА