Last news in Fakti

27 Май, 2015 16:32 1 218 2

Елизабет II: Референдум през 2017 г. за членството в ЕС

  • елизабет ii-
  • членство-
  • ес-
  • великобритания
Елизабет II: Референдум през 2017 г. за членството в ЕС - 1
Снимка: АП/БТА

До края на 2017 г. във Великобритания ще се проведе референдум дали страната ще остане в Европейския съюз.

Това обяви в тронното си слово британската кралица Елизабет II. По този начин тя постави началото на новия парламент, избран на вота на 7 май.

Елизабет II даде да се разбере, че нарочният закон за провеждането на допитването ще бъде внесен до дни в долната камара.

Британският монарх посочи, че новото правителство на Дейвид Камерън ще предложи замразяване на някои данъци за пет години и за въвеждане на таван върху социалните осигуровки.

Междувременно Дейвин Камерън ще продължи с дипломатическата офанзива на Стария континент за предоговаряне на условията на членството на Лондон в ЕС.

В следващите дни британският премиер ще има срещи с френския президент Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел.

Кралицата не пропусна и друга парлива тема. Елизабет II обеща повече пълномощия на правителството на Шотландия. По този начин властите ще получат пълен контрол върху данъците.

Кралицата обеща също пълномощия на правителствата на Уелс и Северна Ирландия.

Елизабет II настоя и за пълното прилагане на Минските споразумения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 врачка

    0 0 Отговор
    Е , това беше !!!ЕС ще се самоприключи след това в рамките на 3-5г.Германците едва ли ще искат да продължат да плащат чужди сметки, французите са си самодостатъчни и уникални за себе си , а на италианците хич не им дреме ,че оттатък Алпите някой ги кара да бачкат повече от колкото им се иска.Другият пълнеж ще се ориентира по гей хобита и други "принципи".САЩ отстраниха чрез куция си кон -Великобритания основния си икономически опонент и ще се заемат със следващия Китай.Там обаче нещата няма да станат защото става въпрос за единна национална държава , а не за сбирщина от евротарикати с разнородни интереси и ще се стигне до обичайния край-пълномащабна война.
  • 2 гггг

    0 0 Отговор
    каква жалка смешна картинка ...кралица хахаха хранете дъртия търтей още......бооожеееее