Отидете към основна версия

5 Юли, 2015 15:06, обновена 5 Юли, 2015 15:06 3 138 7

Алексис Ципрас: Днес е празник

  • ципрас-
  • референдум-
  • гърция-
  • реформи
Снимка: АП/БТА

Днес е празник. Референдумът е израз на воля на народа.

Това заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас след като малко преди 11 часа пусна своя глас в Атина.

„Гръцкият народ има избор, мнозина могат да не съгласни с желанието на правителството, но никой не може да игнорира желанието на хората“, заяви Алексис Ципрас. Той отбеляза, че е гласувал с не.

Гласа си на референдума даде и гръцкият президент Прокопис Павлопулос.

"Днес гражданите на Гърция гласуват за бъдещето на страната", каза държавният глава. Според него сънародниците му трябва да се обърнат към историята си и да останат единни.

Денят е принадлежи само на гражданите. Те са призовани да вземат решение, съобразно тяхната съвест и единствено в името на националния интерес за бъдещето на страната ни и народа, отбеляза държавният глава.

Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис определи последните 5 години като пет последователни провала на Еврозоната да се справи с кризата в страната. 

Гласуването протича спокойно. През секциите за гласуване има обичайните за обедно време опашки. Експерти очакват засилване на желаещите да гласуват след 17 часа.

В ранния следобед частната телевизия Мега съобщи, че избирателната активност е близо до 40%, които са необходими, за да се признае референдума. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: