Отидете към основна версия

1 481 10

Джеб Буш: Влиянието на САЩ трябва да се опира на военна мощ

  • джеб буш-
  • сащ-
  • президент-
  • републиканска партия

Бившият губернатор на Флорида възнамерява в случай на преизбирането си за президент на САЩ да пристъпи към възстановяването на въоръжените сили на страната

Снимка: АП/БТА

Стратегическите позиции на САЩ в света трябва да бъдат възстановени на основата на енергична политика и укрепването на американската военна мощ, заяви бившият губернатор на щата Флорида Джеб Буш. Той изнесе в президентската библиотека „Роналд Рейгън“ своята първа външнополитическа реч от 15 юни, когато обяви, че влиза в борбата за номинации на Републиканската партия за кандидат за президент.

„Аз мога да ви уверя, че в деня, в който стана президент, ние ще пристъпим към възстановяване на нашите въоръжени сили след седем години на демонтаж. В крайна сметка всичко зависи от военната мощ, която подкрепя американското влияние.

„Ние сме способни да защитим нашия народ, да принудим нашите врагове да отстъпят и отново да направляваме събитията съобразно нашите желания, отбеляза Буш. Аз нямам проблем с меката сила, ако тя е подкрепа от твърда десница, отбеляза Буш.

Основната заплаха за света е ислямския тероризъм. В момента той е в настъпление и набира сила, подчерта Буш. Той не пропусна да упрекне в лъжа президенската администрация на Барак Обама за нейните твърдения, че опасността от война е намаляла. Джеб Буш смята за грешка изтеглянето от Ирак, което е създало вакум, който е бил запълнен от Ислямска държава. Иран се е възползвал от свиването на присъствието на САЩ в Близкия изток, смятат политикът.

Реалността е, че радикалният ислям се разпространява като пандемия в Близкия изток, Азия и Африка, дори и сред западните страни. Не трябва да се подценява, че екстремисти се набират от Европа и САЩ, посочи Джеб Буш.

Ние сме изправени пред Ислямска държава и нейната идеология, които са лицето на злото за съвременния свят. Всички цивилизовани народи и страни и особено тези, които имат необходимите сили, са задължени да се противопоставят на този враг и да му нанесат поражение, призова Джеб Буш. Според него САЩ трябва да се опрат на приятелите и съюзниците и отново да станат лидери в ключовия регион на Близкия и Средния Изток.

Буш смята, че Конгресът трябва да отхвърли споразумението с Иран, защото то отваря вратата на режима на аятоласите да имат ядрен потенциал.

Джеб Буш смята, че Техеран представлява заплаха за интересите на САЩ в редица части на света. По тази причина, ако той станел президент ще води активна политика не само за денонсиране на споразумението с Иран, но и защита на американските интереси.

Режимът на аятоласите е дестабилизиращ фактор в региона, а самият режим подкрепа тероризма. Джеб Буш се обяви за въвеждане над Сирия зона забранена за полети. По този начин ще се попречи на авиацията на Иран да извършва доставки за режима на Башар Асад.

Буш обещава активна подкрепа за правителството на Ирак и на кюрдите. В неговите планове влиза и засилване на американското присъствие в страната.

Джеб Буш е един от основните кандидати на Републиканската партия за президент за вота през 2016 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини