Отидете към основна версия

1 413 4

Обама и Меркел са обсъдили ескалацията на конфликта в Донбас

  • обама-
  • меркел-
  • донбас-
  • украйна

За последен път лидерите на Нормандската четворка се видяха през февруари 2015 г. в столицата на Беларус

Снимка: АП/БТА

Американският президент Барак Обама и германският канцлер Ангела Меркел са обсъдили в телефонен разговор ескалацията на насилието в Източна Украйна, съобщава АП.

Агенцията се позовава на съобщение от Белия дом.

Обама е отбелязал прогреса от Украйна при изпълнението на Минските мирни договорености и е настоял, че Русия трябва да направи същото.

На 24 август в Берлин се състоя последната среща на украинския президент Петро Порошенко, държавния глава Франсоа Оланд и канцлера на Германия Ангела Меркел. Участници в срещата обсъдили пътищата за бъдещото изпълнение на минските споразумения.

Освен това президентът на САЩ е похвалил Ангела Меркел за нейните действия за решаването на миграционната криза в Европа. Обама е отбелязал и скорошното решение на Германия за предоставянето на убежище на сирийските бежанци, което ще облекчи натиска над граничните страни.

За последен път лидерите на Нормандската четворка се видяха през февруари 2015 г. в столицата на Беларус. След близо 14 часа преговори беше подписан пакет от документи за мирно разрешаване на конфликта в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: