Last news in Fakti

25 Август, 2015 11:31 1 304 2

Опрощават част от дълга на Украйна

  • украйна-
  • дълг-
  • опрощаване

„Споразумението между частните кредитори и Украйна за опростяване на 20% от дълга на Киев може да бъде подписано по седмица”, пише изданието Wall Street Journal. Ако това се случи дългът на Украйна ще намалее с 15 млрд. USD за следващите 4 години. Това, според анализатори, ще помогне по-бързо да се реализира програмата на Международния валутен фонд за стабилизиране на местната икономика.

„Отписването е последното обсъждано предложение между кредиторите и Украйна, в момент, когато и двете страни се опитват да изпълнят плана на МВФ за спасяване на страната посредством съкращение на дълговете, предоставени от частни кредитори”, пише в свои материал Financial Times. Изданието посочва, че засега все още няма сделка, но и двете страни са предприели стъпки към нейното реализиране.

Преди две седмици официални представители на Киев бяха на преговори в Сан Франциско, където се намира централния офис на най-големия собственик на украински еврооблигации – инвестиционната компания Franklin Templeton. Изданието посочва, че украинската страна иска да бъде отписана двойно по-голяма сума, т.е. 40% от размера на дълга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asterix

    0 0 Отговор
    А защо и ние да не поискаме опрощаване на част от дълга?
    Да не сме по-долу от UKR ?????
  • 2 GRN

    0 0 Отговор
    Нашият вече е опрощаван.