Отидете към основна версия

1 407 0

Сноудън си направи Туитър. Следи АНС

  • туитър-
  • сноудън-
  • twitter-
  • едуард сноудън-
  • анс-
  • агенцията за национална сигурност

Бившият служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ следва само на една страница – тази на бившия си работодател

Бившият служител на американските служби Едуард Сноудън се присъедини към Туитър. Можете ли да се досетите кой е единственият акаунт, който той следва? Разбира се на бившия си работодател - Агенцията за национална сигурност на САЩ - АНС.

По-малко от 30 минути след като акаутът на бившия шпионин бе създаден, Сноудън вече имаше над 50 хиляди последователи, а още 30 минути по-късно те вече бяха 176 хиляди. И всеки от тях, както и стотиците хиляди, които продължават да се закачат за неговия профил, трябва да благодарят на един човек - известният астрофизик Нийл деГрас Тайсън.

Наскоро той интервюира Сноудън и му каза, че му е нужен Twitter.

Застъпникът на киберсигурността и неприкосновеността на личния живот  изглежда се е съгласил с него и дори успява да убеди Twitter да предаде съществуващ акаунт (макар и неактивни) - @Snowden.

"Чувате ли ме сега?“, бе първото съобщение на Сноудън в микроблога. То най-вероятно бе насочено към единствения, когото беглецът е решил да последва - АНС.

Сноудън живее в Русия през последните две години, където му бе предоставено убежище, тъй като изнесе класифицирани документи на Агенцията по национална сигурност пред репортери през 2013 г.

Във втори туит, Сноудън отбеляза, че на Марс  е била открита вода и се зачуди дали ще проверяват паспортите на границата. "Питам за приятел", пошегува се той.
 

Той все още е публична фигура, която дава интервюта и пресконференции.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сноудън живял като бежанец в Хонконг

    Избягалият в Русия бивш служител на ЦРУ Едуард Сноудън е живял като бежанец в Хонконг. Това е станало преди да излети на 23 юни 2013 г. за Русия. М ...
    07.09.2016
    1 325
    0