Отидете към основна версия

20 096 9

Ислямска държава погна тюлена, убил Осама бин Ладен

  • сащ-
  • ислямска държава-
  • осама бин ладен-
  • тюлен

Самопровъзгласилият се стрелец е описан като мишена номер едно от британски екстремист в социалните медии

Домашният адрес на тюлена от американските военноморски сили, които твърди, че е убил Осама бин Ладен, е бил публикуван и споделен, от екстремисти на Ислямска държава, в социалните медии, съобщава вестник Индипендънт.

Информацията за Роб О'Нийл се съдържа в текстов файл, заедно с инструкции как да бъде намерен. Файлът е  публикуван анонимно онлайн от британски екстремист, използващ зловещ хаштаг и призоваващ за незабавната смърт на войника, съобщава Мирър.

Той пише: "Оставям тази информация за Робърт О'Нийл, за моите братя в Америка и Ал Кайда. Той е цел номер едно и трябва да бъде преследван и убит."

О'Нийл - който публично оповести претенциите си, че е "Стрелецът" убил лидера на Ал Кайда в документалния филм от  2014 г. "Човекът, който уби Осама бин Ладен" - "[пътува] из Америка и изнася семинари, в които се хвали за убийството на Шейх Осама", добавя британският ислямист.

Линк към статия в "Интернешънал бизнес таймс", в която бащата О'Нийл казва, че семейството му не се страхува от ИД - също беше публикуван от джихадиста.

Миналата година, малко след като О'Нийл бе обявен за "Стрелеца",той заяви пред Си Ен Ен, че не го е грижа дали някои хора смятат, че лъже за ролята си в смъртта на Бин Ладен. Той каза: "Не ме интересува дали съм „'Стрелеца", а има хора, които мислят, че не съм. Така че все тая."

"Осама бин Ладен умря като пу*** ... той умря изплашен, и той знаеше, че ние сме там, за да го убием. И това е краят."

Бин Ладен бе застрелян от американските военноморски сили в негово скривалище в Пакистан през 2011 година.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини