Отидете към основна версия

2 850 7

Орбан: Германия има тайна сделка с Турция

  • виктор орбан-
  • турция-
  • германия

Според него ЕС ще трябва да приеме още 500 000 бежанци

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Германия подготвя „таен заговор“ с Турция за приемането на още половин милион бежанци, съобщи „Блумбърг“.

Според Орбан сделката не е част от споразумението, което Турция сключи с ЕС през уикенда, но може да бъде обявена през следващите дни,

„Отвъд това, което бе договорено с Турция в Брюксел има нещо, което не фигурира в споразумението. Един ден ние ще се събудим, а аз смятам, че Германия ще обяви това през следващите дни, и ще разберем, че трябва да приемем 400 или 500 000 бежанци директно от Турция“, заяви Орбан.

Премиерът на Унгария е един от най-големите противници на политиката на отворени врати, които ЕС упражнява спрямо бежанцитге. През уикенда ЕС сключи споразумение с Турция за ограничаване на бежанския поток, в замяна на помощ от 3 млрд. евро и отварянето на нови глави по преговорите за присъединяването на страната в ЕС.

Вицепрезидентът на Европейската комисия Ханс Тимерманс определи твърденията за прикрито споразумение като „безсмислици“.

„Франция и Германия работят заедно, за да управляват потока от имигранти. Това е предизвикателство за всички. През миналата седмица ЕС постигна споразумение с Турция. Орбан трябва да разгледа детайлите, след като беше там“, заяви говорителят на френското правителство Стефани Ле Фол.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Унгария съди ЕС за бежанците

    След Словакия и Унгария е на път да съди ЕС за квотното разпределение на бежанците. Днес Унгария ще внесе съдебен иск в Европейския съд. „Не мож ...
    03.12.2015
    1 662
    3
Новини по държави: