Отидете към основна версия

1 370 1

Акцентът върху отстраняването на Асад пречи на борбата срещу Ислямска държава

  • сергей лавров-
  • ислямска държава-
  • башар асад-
  • сирия-
  • западната коалиция

Сергей Лавров заяви, че Западът не се координира напълно с Русия по отношение на борбата с тероризма

Настояването на Запада сирийският президент Башар Асад да се оттегли, вместо да работи по-тясно с Русия в борбата срещу Ислямска държава е "огромна грешка". Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

Говорейки по време на конференция в Рим, Лавров заяви, че Западната коалиция, която се бори срещу ИД е решила да не се координира напълно с Русия. Причината за това е, че не е съгласна с подкрепата, която Москва предоставя на Асад.

"Да се заявява, че ще можем да разчитаме на подкрепата на всички членове на коалицията, само когато Асад си е отишъл, а дотогава да сме доста придирчиви по отношение на средствата за борба с тероризма, според мен е огромна грешка", каза Лавров.

Според него държавите, които искат да свалят Башар Асад от власт, косвено помагат за укрепване на позициите на Ислямска държава.

"Ние вярваме, че неговата съдба (на Асад) може да бъде решена само и единствено от самия сирийски народ", каза той.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сирийската армия гази терористи край Алепо

    Сирийската правителствена армия продължава да напредва към Алепо, като вече е овладяла контрола над 5 селища, южно от града, съобщи MEHR News. Воен ...
    13.12.2015
    3 464
    22
  • Експлозии окървавиха Хомс

    Бомбени взривове убиха поне 8 души в сирийския град Хомс и раниха десетки, съобщи „Ройтерс“. Една от бомбите е била активирана в близос ...
    12.12.2015
    1 560
    9
Новини по държави: