Отидете към основна версия

1 960 34

Асад няма бъдеще като държавен глава на Сирия

  • ангела меркел-
  • башар асад-
  • сирия

Ангела Меркел отхвърли възможността за сътрудничество със сирийския лидер в борбата с Ислямска държава

Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли възможността за сътрудничество със силите на Башар Асад в борбата срещу Ислямска държава, съобщи 20minutes.fr.

„Международната коалиция срещу групировката Ислямска държава не включва Асад и неговите войници. Нека забравяме, че повечето бежанци, които дойдоха при нас, бяха от Асад. Той продължава да хвърля бомби – варели върху собствения си народ. Няма как да има бъдеще за него като държавен глава.“, заяви Меркел пред Augsburger Allgemeine.

Меркел отхвърли възможността Германия да затвори границите си за бежанци.

„Работя за намаляването на броя на имигрантите, но е позор да се смята, че този проблем може да бъде решен със затварянето на германо-австрийската граница. Тази ситуация може да бъде решена само чрез международно сътрудничество“, допълни Меркел.  

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сирийската армия гази терористи край Алепо

    Сирийската правителствена армия продължава да напредва към Алепо, като вече е овладяла контрола над 5 селища, южно от града, съобщи MEHR News. Воен ...
    13.12.2015
    3 463
    22
  • В очакване на Давутоглу

    Премиерът на Турция Ахмет Давутоглу ще посети България на 15-и декември. Очаква се той да разговаря с премиера Бойко Борисов по въпроси, свързани със ...
    13.12.2015
    3 886
    10
Новини по държави: