Отидете към основна версия

5 321 22

Убиецът на руския пилот се появи на погребение

  • убиецът-
  • пилот-
  • погребение

Алпарслан Челик обяви, че ще продължи да се бие срещу Ислямска държава в Сирия

Човекът, за който се смята, че уби пилотът на руския самолет, който през ноември бе свален от турски изтребители, се появи на погребение в Истанбул, съобщи в. „Хюриет“.

„Аз съм тук и там. Отивам си и се връщам. Дойдох за погребението и сега пак си тръгвам“, заяви Алпарслан Челик. Той присъства на погребална церемония на Ибрахим Кючюк, който е глава на един от офисите на Партията на националното действие в Истанбул.

Челик обяви, че ще се върне в Сирия, където ще се бие на страната на тюркмените срещу Ислямска държава. Кючюк е бил убит по време на руски бомбардировки в Сирия.

Руските медии съобщават, че след като сирийските правителствени сили са завзели град Рабия, подкрепени от руските въздушни удари, са започнали да издирват Челик, искайки отмъщение за смъртта на руския пилот – Олег Пешков.

„Този пилот ни бомбардира в продължение на 5 минути, като нашите братя умираха от тези бомби. Няма място за човек, който бомбардира цивилни тюркмени“, заяви Челик.  

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Убиецът на руския пилот проговори

    Лидерът на туркмените, за когото се предполага, че е убил руския пилот от сваления Су-24, проговори. Той описа мотивите си за стрелбата по катапултира ...
    27.12.2015
    33 303
    48
Новини по държави: