Отидете към основна версия

1 595 6

Германски съд забрани връщането на бежанци в България

  • германия-
  • бежанци-
  • българия

От там определят България като несигурна страна

Германски съд в Саарлуис, провинция Саарланд постанови, че България и Унгария не са „сигурни трети страни“ за бежанците“, съобщи „Дойче веле“.

Това значи, че тези от тях, които на територията на ЕС са се регистрирали за първите на територията на някоя от тези две страни и са на път за Германия, няма да бъдат връщани обратно в тях.

Според решението на съда българското правителство не полага грижи за бежанците и тези от тях, които остават в страната остават без медицинско обслужване и са застрашени от оставяне на улицата.

До делото се стигнало след подаването на жалба от страна на сирийска гражданка, чиято молба за убежище в Германия е била отхвърлена и тя е трябвало да се върне в България. Сега обаче това няма да се случи, защото България е „несигурна трета страна“. В провинция Саарленд има 16 подобни случаи, които могат да бъдат повлияни от съдебно решение.  

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • НАТО обсъжда имигрантите

    Министрите на отбраната от НАТО се събират на двудневна среща в Брюксел. На нея ще обсъдят разширяването на присъствието на Алианса на изток, както и ...
    10.02.2016
    1 078
    5
Новини по държави: