Отидете към основна версия

2 022 8

Турция хвърля всичко срещу тероризма

  • труция-
  • тероризма-
  • реджеп ердоган

Нова атентат уби трима военни в страната

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Турция ще използва цялата си военна и разузнавателна мощ, за да се справи с „една от най-големите и кървави терористични вълни в своята история, съобщи „Ройтерс“.

Това стана, след като страната бе засегната от пореден атентат в края на миналата седмица. Израелският министър на отбраната Моше Ялон заяви, че Турция е „наводнена от тероризъм“. Атентатът в събота беше е четвъртият подобен в страната от началото на годината.

„В момента Турция е изправена пред една от най-големите и кървави терористични вълни в своята история. Нашата страна се бори с терористините организации и силите зад тях с всичко, с което разполага – своите войници, полицаи и разузнаване“, заяви Ердоган.

През днешния ден трима турски военни бяха убити при взрив на кола – бомба. Атентатът е станал в намиращия се в близост до сирийската граница град Нусайбин.

В същото време турската полиция обяви, че издирва Хачи Думаз, Савас Йлдиз и Юнуз Дурмаз, за които се смята, че са членове на Ислямска държава, които готвят още удари в страната. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: