Отидете към основна версия

2 892 17

Демонстрациите на сила между САЩ и Русия са опасни

  • сащ-
  • саули ниинистьо-
  • русия

Според финландския президент има известно подобрение на отношенията между двете страни

„Демонстрацията на сила между Русия и САЩ над Балтийско море, може да доведе до сериозни последствия“. Това бе заявено от финландския президент Саули Ниинистьо, цитиран от Yle.fi.

Думите на Нинистьо се отнасят до инцидента през тази седмица, в който руски самолети минаха опасно близо над американски боен кораб.

„За съжаление това не е изолиран случай. Това са нежелани и опасни ситуации. Това не е единичен случай на демонстрация на сила от отделна страна. Инцидентно могат да възникнат много опасни ситуации“, заяви Нинистьо.

Все пак той добави, че се забелязва известно успокоение на международната обстановка, по-специално по оста Русия – САЩ. Според него споразумението за прекратяване на огъня в Сирия е било постигнато благодарение на усилията на двете страни.

„Надявам се, че тази тенденция ще продължи. Надявам се, че конфликтът в Украйна ще бъде решен и че ситуацията в Балтийско море ще се успокои“, допълни Нинистьо

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Все пак НАТО и Русия разговарят

    Съветът НАТО - Русия днес за първи път ще се събере в Брюксел, за да се опита да поговори по неотложни въпроси. Това със сигурност ще мине все пак за ...
    20.04.2016
    1 640
    2
Новини по държави: