Отидете към основна версия

1 908 5

Супер вторник-2: Тръмп бие с нокаут, Хилари по точки

  • доналд тръмп-
  • хилари клинтън-
  • сащ-
  • номинации
Снимка: АП/БТА

Доналд Тръмп и Хилари Клинтън продължават с победния си ход в първичния вот на своите партии за спечелването на номинацията за предстоящите през есента избори за президент, съобщава АП.

Републиканецът Тръмп отбеляза победи и в петте щата – Кътектукът, Делауеър, Мериленд, Пенсилвания и Роуд Айланд. От своя страна Хилари Клинтън не можа да победи основния си съперник в Демократическата партия Бърни Сандърс единствено в Роуд Айланд.

„Ние вярваме в добротата на нашия народ и величието на нашата нация“, каза Хилари Клинтън в конгресния център на Филаделфия, отбелязва Си Ен Би Си.

„Сенаторът Круз и губернаторът Кейсик би трябвало да се оттеглят от надпреварата“, призова в характерния си стил Доналд Тръмп, отбелязва Би би си.

Сенаторът от Тексас Тед Круз и губернаторът на Охайо Джон Кейсик само преди дни си стиснаха ръцете да действат съгласувано в бъдещи битки от първичните избори, полагайки последни усилия да попречат на Тръмп да спечели кандидатурата на Републиканската партия за президентските избори..

„Това е по-голяма победа отколкото някога сме очаквали - всичките пет щата“, обобщи пред свои привърженици в Ню Йорк Доналд Тръмп, цитиран от Си Ен Ен.

Бърни Сандърс успя да получи подкрепа само от демократите в щата Роуд Айлънд. В победната си реч той благодари горещо на жителите на щата и заяви, че те са „революционерите, които ще трансформират тази страна“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини