Last news in Fakti

6 Май, 2016 09:17 1 268 0

Тръмп за Brexit, но републиканци срещу Тръмп

  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит
Тръмп за Brexit, но републиканци срещу Тръмп - 1
Снимка: АП/БТА

Единственият останал кандидат за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през ноември Доналд Тръмп подкрепи излизането на Великобритания от ЕС, т.е. Брекзита, съобщава в. „Гардиан”.

Позицията на милиардера е била съобщена в телевизионно интервю за Фокс.

Великобритания само ще спечели, ако напусне ЕС. Лично аз смятам, че на британците ще им е по-добре без ЕС, каза пред телевизия Фокс Доналд Тръмп. Той все пак подчерта, че това е лично мнение и не отразява позиция от бъдещата му политическа платформа, която ще бъде изработена за президентските избори.

Той припомни, че познава страната добре и има стабилни инвестиции там. Доналд Тръмп обяви имиграционния поток като "нещо ужасно за Европа".

По-рано, милиардерът се изказваше по-предпазливо по въпроса от вътрешната политика на чужда страна, но "допускаше, че Лондон вероятно ще напусне ЕС".

През последните месеци Доналд Тръмп влезе в задочен спор с Великобритания.

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че няма никакво намерение да се извини на Доналд Тръмп, затова че е нарекъл глупаво и неправилно предложението му за забрана за мюсюлмани да влизат на територията на САЩ.

Междувременно над 150 000 британци подписаха онлайн петиция да се забрани на фаворита в първичните избори на Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ Доналд Тръмп да стъпва във Великобритания.

От своя страна председателят на долната камера на американския парламент – Конгреса Пол Райън заяви пред Си Ен Ен, че той не е готов да подкрепи Доналд Тръмп като кандидат за президент.

Изказването на ключовия републикански политик показва разделението в партията преди насрочения за юли конгрес. Бившите американски президенти Джордж Буш-старши и Джордж Буш-младши обявиха, че няма да присъстват на форума на партията. Това е ясен сигнал, че те не подкрепят милиардера за Белия дом.

Все пак бившият губернатор на щата Тексас Рик Пери обяви по Си Ен Ен подкрепата си за Доналд Тръмп и изрази готовност да му бъде кандидат за вицепрезидент. През септември Рик Пери бе първият отказал се в първоначално масовата надпревара за номинацията на Републиканската партия за кандидат-президент..


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА