Last news in Fakti

27 Април, 2016 08:58 1 905 5

Супер вторник-2: Тръмп бие с нокаут, Хилари по точки

  • доналд тръмп-
  • хилари клинтън-
  • сащ-
  • номинации
Супер вторник-2: Тръмп бие с нокаут, Хилари по точки - 1
Снимка: АП/БТА

Доналд Тръмп и Хилари Клинтън продължават с победния си ход в първичния вот на своите партии за спечелването на номинацията за предстоящите през есента избори за президент, съобщава АП.

Републиканецът Тръмп отбеляза победи и в петте щата – Кътектукът, Делауеър, Мериленд, Пенсилвания и Роуд Айланд. От своя страна Хилари Клинтън не можа да победи основния си съперник в Демократическата партия Бърни Сандърс единствено в Роуд Айланд.

„Ние вярваме в добротата на нашия народ и величието на нашата нация“, каза Хилари Клинтън в конгресния център на Филаделфия, отбелязва Си Ен Би Си.

„Сенаторът Круз и губернаторът Кейсик би трябвало да се оттеглят от надпреварата“, призова в характерния си стил Доналд Тръмп, отбелязва Би би си.

Сенаторът от Тексас Тед Круз и губернаторът на Охайо Джон Кейсик само преди дни си стиснаха ръцете да действат съгласувано в бъдещи битки от първичните избори, полагайки последни усилия да попречат на Тръмп да спечели кандидатурата на Републиканската партия за президентските избори..

„Това е по-голяма победа отколкото някога сме очаквали - всичките пет щата“, обобщи пред свои привърженици в Ню Йорк Доналд Тръмп, цитиран от Си Ен Ен.

Бърни Сандърс успя да получи подкрепа само от демократите в щата Роуд Айлънд. В победната си реч той благодари горещо на жителите на щата и заяви, че те са „революционерите, които ще трансформират тази страна“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честито

    2 2 Отговор
    Който и от двамата да стане президент, ще говори много зле за умствения капацитет и нивото на зомбиране на избирателя - американец. Да са им честити!

    Коментиран от #2

  • 2 гласъ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Честито":

    Доста по високо е нивото от нашето..... :)
  • 3 на всеки килиметр

    2 1 Отговор
    Много са загрижени родните чебурашки за това кой ще заеме върховния пост в най-великата и напреднала страна на съвременния свят.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "на всеки килиметр":

    Пусни го това краварски виме, стига си го смукал. А по темата, Хилъри вече е избрана, другото е театър.
    Как беше "километриста" , най-великата...
  • 5 Мишка

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "на всеки килиметр":

    Килимче.До сега Путин ако не нашляпал прегорелия то е защото оня свива перки и Путин не иска да го обвинят в расизъм.А тоя кравар ако се прави на отворен и пред Москва както пред хамстерите бай Иван ще му напяска дупето и ще го изправи наказан в ъгъла като ученик от първи клас точно за нула време.
    Русия не е чалгарска и краварска Америка.