Отидете към основна версия

16 760 17

Меркел жестоко поряза мераците на Турция

  • ангела меркел-
  • мераците-
  • турция

Тя заяви, че най-вероятно визите няма да бъдат свалени на 1-ви юли

Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел настоява Турция да изпълни всички нужни условия, преди да бъдат свалени визите за свободно пътуване на нейни граждани в Европа. Според нея е възможно визите да не бъдат премахнати на предварително посочената дата – 1-ви юли, съобщи „Ал Джазира“.

„Видно е, че някои няма да бъдат изпълнени до 1-ви юли, като въвеждането на безвизовия режим, тъй като условията за него не са напълно изпълнени“, заяви Меркел.

Въвеждането на безвизов режим за Турция е част от споразумението за ограничаване на бежанския поток между Брюксел и Анкара. Турското правителство обаче отказва да измени антитерористичните си закони, което е едно от условията за сваляне на визите.

Меркел изрази загриженост и за решението на турския парламент да премахне имунитета голяма част от местните депутати. Счита се, че те използват имунитетите си, за да прикриват членове на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Меркел допълни, че Турция има нужда от независими съдебна система и медии.

 

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Мартин Шулц: Турция не изпълнява споразумението

    Ръководителят на Европейския парламент Мартин Шулц обвини турското правителство, че не изпълнява споразумението, постигнато с Европейския съюз, което ...
    29.05.2016
    1 560
    0
  • Никаква отстъпка за Ердоган

    ЕС зависи от турския президент Ердоган, но преговорните му позиции се подобриха. Няма причина да се отстъпва пред Ердоган, който е човек с други предс ...
    25.05.2016
    2 164
    3
Новини по държави: