Отидете към основна версия

2 528 2

Три италиански области искат признание за Крим

  • крим-
  • области-
  • италиански

Те настояват за отмяна на санкциите срещу Русия

Италианската област Лигурия се обърна към италианското правителство с призив за признаване на статута на Крим и отмяна на санкциите срещу Русия, съобщи ТАСС.

Резолюцията бе представена пред регионалния съвет на областта по предложение на представителите партията „Северна лига“.

„Ние бяхме първата партия в Европа, която призна прехода на Крим към Русия. Ние сме първата партия, чиито лидер лично посети Крим. Ние продължаваме да настояваме за укрепване на отношенията между Русия и ЕС.“ Това заяви съветникът по външните работи на „Северна лига“ Джанлука Савоини.

Той припомни, че регионите Венето и Ломбардия са излезли със същите искания преди време. Гласуването за резолюцията в Ломбардия ще се проведе на 7-ми юни. В Лигурия „Северна лига“ се стреми към съюз с партията на Силвио Берлускони, с която споделят подобни гледни точки, спрямо отношението към Русия.

От партията подготвят и нова визита на своя лидер Матео Салвини в Крим.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Крим се пръска от руски военни

    От Главното разузнавателно управление към украинското министерство на отбраната обявиха, че към май 2016 г. на територията на Крим се намират 26 хил. ...
    30.05.2016
    4 035
    22
Новини по държави: