Отидете към основна версия

3 158 9

Билд: Той още е бесен!

  • геноцид-
  • армения-
  • турция-
  • германия

Ердоган още е разгневен заради резолюцията за арменския геноцид

Снимка: АП/БТА

Той още е бесен, той още е разгневен заради резолюцията за арменския геноцид, пише в. „Билд“ по повод последните изявления на турския президент Реджеп Ердоган.

„В една реч в Истанбул турският президент отново руга Германия, нейния канцлер и Бундестага“, пише в. „Билд“.

„Германия е последната страна, която трябваше да гласува за т.нар. геноцид от страна на Турция“ е казал Ердоган, цитиран от Анадолската агенция. Освен това той е обвинил Германия за Холокоста и за унищожаването на 100 000 хереро в южна Африка в началото на XX век (бел.ред.: около 15 000 войници, командвани от генерал-лейтенант Лотар фон Трота, потушават въстанието на народа хереро в тогавашната германска колония на територията на днешна Намибия).

В. „Билд“ припомня, че още в събота вечерта Ердоган особено силно е критикувал гласувалите резолюцията немски депутати с турско потекло. Той ги е обвинил, че са „дългата ръка на кюрдската работническа партия ПКК“.

Ердоган е критикувал и канцлера Ангела Меркел. „Не разбирам защо председателят на ХДС не успя да накара собствената си партия да гласува срещу резолюцията“ е цитиран да казва турският президент.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: