Last news in Fakti

6 Юни, 2016 14:01 1 460 2

Турски вестник сравни Меркел с Хитлер

  • турция-
  • германия-
  • меркел-
  • ердиган-
  • арменски геноцид

Признаването на арменския геноцид от Германия разгневи Турция

Турски вестник сравни Меркел с Хитлер - 1
Снимка АП/БТА

В края на миналата седмица редица турски медии сравних германския канцлер Ангела Меркел с Адолф Хитлер след като по-рано Бундестага призна, че масовите избиване на арменци през 1915 г. всъщност е геноцид, пише в. „Таймс оф Израел“.

Ярък пример бе статия на вестник "Star Gazetesi", който публикува снимка на германския лидер с името й отпечатано над горната й устна подобно на мустака на Хитлер.

Турски вестник сравни Меркел с Хитлер

В същото време голяма група турски интелектуалци излязоха с декларация, в която също осъждат приетата от германския парламент резолюция.

В декларацията се посочва, че "тезата за арменския геноцид е резултат от 100-годишните политически амбиции на империалистическите сили".

В неделя президентът на Турция Реджеп Ердоган, в гневно изказване заяви, че "Турция никога няма да позволи да бъде изнудвана чрез обвиненията за провеждане на геноцид срещу арменците" и отправи нова вълна от заплахи срещу Европа.

Припомняме, че в края н миналата седмица премиерът на Турция Бинали Йълдъръм зави че "турският народ никога няма да приеме (твърденията за геноцид). Тази резолюция не значи нищо за нас. Ние отзоваваме посланика на Турция за консултации. През следващите дни ще обсъдим как тази резолюция ще оформи отношенията ни с Германия."

Запитан какво ще направи Турция, за да отвърне на удара, Йълдъръм каза: "каквото е необходимо", добавяйки, че отношенията между страните вече са повредени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 канцлер

    1 0 Отговор
    Море, ако беше канцлер Хитлер, Ердоган щеше да влиза при него със свалени гащи и надупен!
  • 2 Morgoth

    1 0 Отговор
    Какво ще направи Турция - ами ще побучи, пък ще замлъкне. При условие, че отношенията им със САЩ не са това което бяха, а с Русия, както и с повечето си съседи определено са на нож, Турция няма да рискува приятелството си с ЕС.
Новини по държави: