Отидете към основна версия

3 227 7

„Тайното световно правителство“ на среща в Дрезден

  • тайното световно правителство-
  • среща-
  • дрезден

Конференцията на "Билдерберг" ще обсъжда Китай, Европа, Средният Изток и Русия

Тазгодишната среща на Билдерберг ще се проведе в германския град Дрезден, съобщиха от организационния комитет. 130 участници от 20 страни ще заседават от четвъртък в замъка „Ташенберг“ в столицата на германската провинция Саксония.

Конференцията на Билдерберг се събира ежегодно на различни места и се обявява като частно събитие. Тази година тя е от 11 до 14 юни. В нея участват представители на политиката, икономиката, науката, военните и медиите. Този път теми на 64-тата поред среща са Китай, Европа, Средният Изток и Русия. Освен това тема е киберсигурността, геополитиката от гледна точка на цените на енергията и суровините. Бежанската политика ще бъде разгледана под мотото „растеж, реформи, визии и единство“.

Сред участниците тази година са бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, бившият председател на ЕК Жозе Барозу, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, ген. Филип Брийдлав, бивш главнокомандващ на въоръжените сили на НАТО в Европа шефът на Гугъл Ерик Шмид, Майкъл О’Лиъри (Ryanair), многобройни банкери и мениджъри от хедж фондове, изпълнителни директори на петролни фирми. От немска страна ще участват министъра на отбраната Урсула фон дер Лайен, финансовият министър Волфаганг Шойбле, вътрешният министър Томас де Мезиер, както и Джо Кесер от „Сименс“, шефът на „Шпрингер“ Матиас Дьопфнер, Томас Ендерс от Airbus Group.

Първата среща на клуба през 1954 г. е в "Хотел де Билдерберг", Холандия. През първите 20 години конференцията се ръководи от холандския принц Бернхард.

Участниците в клуба Билдерберг се подчиняват на специални правила. Най-важното от тях се нарича "Chatham House Rule" и е от 1927 г. То задължава всеки член на клуба да пази пълно мълчание за съдържанието на разговорите и произнесените слова. Поради това сбирката на могъщите ежегодно е обект на критики заради своята непрозрачност, пише Дойче веле. Организаторите и участниците от своя страна изтъкват, че това е рядка възможност да се говори открито пред онези, които взимат решенията в света.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: