Last news in Fakti

7 Юни, 2016 15:37 3 218 7

„Тайното световно правителство“ на среща в Дрезден

  • тайното световно правителство-
  • среща-
  • дрезден

Конференцията на "Билдерберг" ще обсъжда Китай, Европа, Средният Изток и Русия

Тазгодишната среща на Билдерберг ще се проведе в германския град Дрезден, съобщиха от организационния комитет. 130 участници от 20 страни ще заседават от четвъртък в замъка „Ташенберг“ в столицата на германската провинция Саксония.

Конференцията на Билдерберг се събира ежегодно на различни места и се обявява като частно събитие. Тази година тя е от 11 до 14 юни. В нея участват представители на политиката, икономиката, науката, военните и медиите. Този път теми на 64-тата поред среща са Китай, Европа, Средният Изток и Русия. Освен това тема е киберсигурността, геополитиката от гледна точка на цените на енергията и суровините. Бежанската политика ще бъде разгледана под мотото „растеж, реформи, визии и единство“.

Сред участниците тази година са бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, бившият председател на ЕК Жозе Барозу, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, ген. Филип Брийдлав, бивш главнокомандващ на въоръжените сили на НАТО в Европа шефът на Гугъл Ерик Шмид, Майкъл О’Лиъри (Ryanair), многобройни банкери и мениджъри от хедж фондове, изпълнителни директори на петролни фирми. От немска страна ще участват министъра на отбраната Урсула фон дер Лайен, финансовият министър Волфаганг Шойбле, вътрешният министър Томас де Мезиер, както и Джо Кесер от „Сименс“, шефът на „Шпрингер“ Матиас Дьопфнер, Томас Ендерс от Airbus Group.

Първата среща на клуба през 1954 г. е в "Хотел де Билдерберг", Холандия. През първите 20 години конференцията се ръководи от холандския принц Бернхард.

Участниците в клуба Билдерберг се подчиняват на специални правила. Най-важното от тях се нарича "Chatham House Rule" и е от 1927 г. То задължава всеки член на клуба да пази пълно мълчание за съдържанието на разговорите и произнесените слова. Поради това сбирката на могъщите ежегодно е обект на критики заради своята непрозрачност, пише Дойче веле. Организаторите и участниците от своя страна изтъкват, че това е рядка възможност да се говори открито пред онези, които взимат решенията в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха така

    5 3 Отговор
    Значи тези взимали решенията в света???... Ами какви решения, без Путин и Китай бе? Най-обичам разни измислени секти да се вживяват в ролята на богове. Те сигурно имат някакво влияние в световната политика, ама чак пък толкова? А най-интересното е , че очевидно това е поредния опит за изземване на някакви функции от САЩ, които после ще представят някакви виждания за резултат от тази "вселенска среща". Отново храна за зомбирани американци! Аман!

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Mercedes-Benz

    2 0 Отговор
    Тайно име на срещата е: "Как да стъжним живота на гоите още повече"
  • 3 Точно така

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ха така":

    Някой да те е питал какво обичаш?
  • 4 зад оградата

    3 1 Отговор
    И какво да прави Путин там. Росия не е някаква световна икономическа сила,а даже е икономическо джудже.Държава от третия свят,със стандарт на живот на третия свят,продължителност на живот на третия свят.Броя на населението и също не е много впечатляващ, съпоставен с огромните територии ,които обитава.Да не говорим за липсата на демокрация ,култа към Путин и агресивната политика която изповядва.Диваците просто нямат място сред цивилизованите народи.

    Коментиран от #5

  • 5 tost

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "зад оградата":

    Джуджето Русия е на 10 място в света по брутен вътрешен продукт,за сравнение „велика“България е на почитното 75 място,но важно е да се спами и може би се сещаш кой от двете държави е джуджето.
  • 6 РЕАЛНО

    3 3 Отговор
    Е там трябва една бомба в точното време-и светът ще стане мирен и тих.Войните и превратите ще престанат и ще заживеем по-спокойно и достойно.
  • 7 дойчебанк

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ха така":

    "Може да решава тоа който има пари бе !Какво ще решаваш ги /Путин/ като немаш пари?"

    Другаря Т. Живков!!!
Новини по държави: