Отидете към основна версия

1 028 0

Полицай по невнимание поканил в дома си терорист от атаката в Тел Авив

  • тел авив-
  • атентат-
  • атака-
  • стрелба-
  • терорист-
  • полицай-
  • израел

Офицерът се сблъскал с бягащия палестински стрелеца, който го помолил за чаша вода. Офицерът го оставил със семейството си и се приближил до мястото на стрелбата, преди да осъзнае кой всъщност е гостът му

Снимка АП/БТА

Израелски полицай случайно прибрал в дома си един от двамата терористи, извършили стрелбата в Тел Авив в сряда, пише вестник „Аарец“.

Четирима израелци бяха убити, а други шестима ранени, след като двама въоръжени палестинци откриха огън по минувачите в квартал Сарона в центъра на Тел Авив.

Съпругата на полицая разказа за срещата с терориста пред Канал 2 в четвъртък.

"Седяхме на една пейка когато чухме изстрели", каза тя. "След няколко секунди видяхме как хора да тичат в нашата посока. Когато разбрахме какво се случва се затичахме към нашия апартамент от другата страна на улицата. Влязохме в апартамента заедно с друг мъж, който просто избяга с нас. Попитахме го кой е. Той не отговори, а просто помоли за чаша вода."

Жената разказа как мъжът седнал и погледнал уплашено.

"Опитахме се да говори с него. Той не отговаряше. Попитахме дали разбира английски или иврит, но той мълчеше."

Съпругът ми влезе при нас, но взе оръжието си и изтича навън. Ние не подозирахме нищо", продължава разказа си полицейската съпруга. "Той изглеждаше като някой преживял силен шок, точно като нас. Не каза нито дума, просто мрънкаше нещо."

Когато съпругът й пристигнал на мястото на стрелбата и видял, че първият терорист е облечен като човека намиращ се в дома му, той веднага разбрал какво се случва и бързо се върнал в апартамента си, повалил мъжа на земята и му сложил белезници.

"Ние отворихме прозореца и извикахме силите за сигурност, които бяха на улицата", разказва още жената. Съпругът й държал терориста на пода, за да му попречи да избяга.

"Бяхме много щастливи, че мъжът беше в шок и разбира се без оръжие", добави тя. "Беше чудесно, че съпругът ми реагира бързо и се прибра светкавично у дома. Той беше изключително уплашен, че ще се прибере и ние всички ще сме мъртви."

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини