9 Юни, 2016 10:21 814 0

Нетаняху свиква заседание за сигурността

  • нетаняху-
  • атентат-
  • израел-
  • тел авив-
  • бенямин нетаняху

Ние ще действа твърдо и интелигентно, заяви премиерът на Израел

Нетаняху свиква заседание за сигурността - 1
Снимка АП/БТА

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху свика заседание на военно-политическия кабинет, за да обсъдят възможните стъпки след терористичната атака в центъра на Тел Авив вчера вечерта, в която бяха убити четирима израелци, съобщи в. "Аарец".

Нетаняху, който проведе консултации за сигурността във военния щаб Кирия веднага след завръщането си от Москва в сряда вечерта, посети и мястото на нападението.

Премиерът обиколи обекта заедно с министъра на отбраната Авигдор Либерман и министърът на държавната сигурност на Гилад Ердан. Тримата са били подробно информирани за ситуацията от шефът на полицията в Тел Авив.

"Тук се случи много тежко събитие, хладнокръвно убийство, извършено от  отвратителни терористи", каза Нетаняху. "Ние проведохме дискусия за поредицата от нападателни и отбранителни мерки, които ще предприемем, за да действаме срещу това явление. Това определено е предизвикателство и ние ще отговорим."

"Ще има решителни действия от наша страната, не само за да намерим някой, който е помогнал за това убийство, но също така и за да предотвратим по-нататъшни действия. Ние ще действа твърдо и интелигентно", каза премиерът.

Двама мъже откриха огън в квартал Сарона, в близост до министерството на отбраната в сряда вечерта. При атаката загинаха четирима души, а други петима бяха ранени. Полицията дадуржа  двамата извършители, палестинци от от Западния бряг. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА