Отидете към основна версия

3 865 2

Хиляди поискаха независимост на Лондон

  • лондон-
  • великобритания-
  • независимост-
  • петиция-
  • садик хан

Към този момент са се подписали 50 000 души

Снимка: БТА/ AP

Лондон е интернационален град и искаме да останем в сърцето на Европа. Това поискаха хиляди британци, които се подписаха в петиция за независимостта на столицата.

Резултатите от проведения референдум вбесиха десетки хиляди лондончани, които призоваха кмета Садик Хан да обяви града за независим и да подаде молба за членство в ЕС, съобщи „Ивнинг стандарт“.

„Нека си кажем истината – останала част от страната не е съгласна с нас. Вместо да гласуваме различно на всички избори, нека официално се разведен и да бъдем с нашите приятели от континента“, призоваха лондончани.

„Кмете, не би ли желал да бъдеш президент?“, се пошегуваха някои с новоизбрания градоначалник Садик Хан.

Към този момент са се подписали 50 000 души. Социалните мрежи се превърнаха в арена на ожесточени спорове между поддръжниците на оставане и излизане от ЕС. Хаштагът #londependence (независим Лондон) е често срещан.

Факти.бг припомня, че гласоподавателите във Великобритания избраха страната да излезе от ЕС. Близо 60% обаче от лондончани искаха тя да продължи бъдещето си в общността – процент, който е в голям контраст с другите точки на острова.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Британците търсят exit от brexit

    Петицията за свикването на повторен референдум за членството на Великобритания в ЕС вече е събрала над 1 млн. подписа, съобщи Би Би Си. Подобни пет ...
    25.06.2016
    3 125
    1
  • Анкара: Британците отвориха кутията на Пандора

    С решението да излязат от Европейския съюз британците отвориха кутията на Пандора. Това написа в Туитър турският вицепремиер Мехмет Шимшек, съобщ ...
    24.06.2016
    2 996
    18
Новини по държави: