Отидете към основна версия

1 570 0

Не бъркайте "Brexit" и "Frexit". Разликата се нарича евро

  • brexit-
  • разликата-
  • frexit

Всичко, което засяга народовластието трябва да се решава от народа, а не от парламентаристите

"Резултатът от британския референдум е последното доказателство за поражението на европейските структури, които се стремят "да се скрият от страстите на народа". Но народите са достатъчно разумни, за да решават съдбата си сами", заявява в интервю за в. "Фигаро"  Хенри Гуайно, бивши съветник на президента Никола Саркози и депутат от републиканците във френския парламент.

"Изборът на френския народ вероятно е последното предупреждение за политическата катастрофа, която заплашва напия континент", твърди Гуайно. Според него още от 80-те години Европейският съюз е въвлечен в проект за пълна деполитизация на икономиката и обществото чрез невероятно количество норми и съдебни решения.

"Трябва накрая да се приключи с върховенството на правото на Общността над националното право", твърди Гуайно. На въпрос дали трябва във Франция да се проведе референдум той отговаря: "Всичко, което засяга народовластието трябва да се решава от народа, а не от парламентаристите…". Бъдете внимателни! Не бъркайте "Brexit" и "Frexit". Разликата се нарича евро", казва френският депутат.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Забравете за Grexit след Brexit

    Забравете за Grexit след Brexit. Това заявява пред гръцкия сайт „Капитал“ ръководителят на Работната група за Еврогрупата (EuroWorkingGrou ...
    29.06.2016
    2 468
    2
  • UK каза адио на рейтинга ААА

    Водещата кредитна агенция „Стандарт енд Пуърс“ понижи кредитния рейтинг на Великобритания от най-високата степен ААА до АА, съобщава АП. ...
    28.06.2016
    1 836
    0
Новини по държави: