Отидете към основна версия

4 713 5

Нов атентат в Германия: Сириец се самовзриви

  • германия-
  • взрив-
  • сириец-
  • терористична атака-
  • атентат

Ранени са 12 души, някои от тях тежко

Сириец се самовзриви тази нощ в 22.12 ч. по време на музикален фестивал в малкия баварски град Ансбах. Атентаторът е загинал. Ранени са 12 души, някои от които много тежко.

Според очевидци, цитирани от немските медии, атентаторът е носел раница и е опитал да влезе на територията на фестивала „Ансбах опен“, но тъй като не е имал входен билет, не е бил допуснат. Веднага след като са му отказали да влезе, се е самовзривил.

Веднага след атаката, фестивалът е бил преустановен, а хората - евакуирани.

Според местните власти, трима от ранените са в изключително тежко състояние.

Експерти, пристигнали на мястото на експлозията се опитват да установят вида на експлозивите, използвани от атентатора.

Няколко часа след експлозията баварският вътрешен министър Йоахим Херман заяви: „Атентаторът е носел раница с много метални предмети. Те са предназначени да наранят възможно най-много хора“.

Но заради ситуацията в родината му, той получил разрешение за временно пребиваване и дори имал апартамент в Ансбах, добави Херман.

Министърът заяви, че е "разгневен" от атаката, която според него показа необходимостта "да се засили контрола върху тези, които живеят в нашата страна".

Атентаторът е 27 годишен. Пристигнал е в Германия от Сирия преди четири години. Преди година са отклонили молбата му за убежище. Според баварския вътрешен министър досега той два пъти е опитвал да се самоубие и е лекуван в психиатрична клиника.

Засега няма конкретни данни за атентат, организиран от „Ислямска държава“. Властите обаче не изключват ислямски мотив. Полицията претърсва цялата околност . 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: