Отидете към основна версия

7 554 5

Камарата на лордовете готова да блокира Brexit

  • камарата на лордовете-
  • brexit-
  • великобритания

Възможно е предизвикването на втори референдум

Камарата на лордовете може да блокира процеса по излизането на Великобритания от ЕС, предизвиквайки нов референдум в страната. Това бе обявено от висш представител на Консервативната партия в страната, цитиран от “Business Standard”.

Баронеса Уийткрофт изрази надежда, че паузата между референдума и евентуалното задействане на Член 50 от Лисабонския договор, може да доведе до обрат в общественото мнение.

„Стигне ли се до законопроект, ми се струва, че лордовете биха могли да забавят нещата. Мнозинството в камарата по-скоро е против излизането на Великобритания“, заяви Уийткрофт.

Евентуален вариант, при който Великобритания реши да активира Член 50 без разрешението на парламента, ще трябва да бъде разгледан от Висшия съд в последвалите месеци.

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Мишел Барние ще води преговорите за Brexit

    Жан-Клод Юнкер определи Мишел Барние, бивш еврокомисар по въпросите на вътрешния пазар и услугите, като човекът, който да води преговорите за Brexit,п ...
    27.07.2016
    1 163
    0
  • Brexit не разклаща Германия

    Резултатите от референдума за оттеглянето на Великобритания от ЕС почти не са се отразили на бизнес настроенията в Германия, съобщи „Дойче Веле& ...
    26.07.2016
    1 135
    0
Новини по държави: