Отидете към основна версия

1 867 9

Украинци: Руснаците са били убити от свои

  • крим-
  • руски-
  • военни-
  • украинци-
  • убитите

Мистерията около диверсията в Крим и убитите руски военни, според украинският автор Юрий Бутусов, явно е следствие на некадърно управление на руските специални части, които са стреляли един срещу друг.

В изданието "Цензор.нет" Бутузов анализира публикациите в руските издания L!fe и "Комерсант" и открива множество противоречия. Авторът пише, че най-вероятно в навечерието на визитата на руския президент Владимир Путин спецслужбите са се престарали и са решили да разобличат какъвто и да е украински заговор. Вследствие обичайните профилактични мерки са се сблъскали с желанието на генералите да се поуплашат подчинените с вероятна заплаха.

В резултат цялата налична военна сила в района на Армянск е изпратена да търси "диверсанти. Според Бутусов смъртта на подполковник Роман Каменев е следствие на "приятелски огън". Като доказателство авторът сочи, че така и не е показано оръжието на убийството, както и мястото на боя. А убийството на войника Семьон Сичев той обяснява с нещастен случай по време на пиянски запой. За да не се разваля репутацията на руската армия, то е замаскирано като атака на "диверсанти".

Така, заключава авторът, генералите са използвали трагедията за да прикрият своята глупост и са използвали близостта на Украйна позволява да се припише случая на украинците.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: