Отидете към основна версия

4 837 6

Американската армия използва фалшиви руски танкове

  • танкове-
  • русия-
  • сащ-
  • фалшиви-
  • обучение-
  • тренировки

Целта - да се подготвят по-добре военнослужещите

Снимка: Wikipedia

Като много други армии по света, американската иска да направи своите тренировки и обучения колкото е възможно по-реалистични.

По време на маневри в националния център за обучение в Калифорния част от американската войска е имала задача да играе врага, пише „The National Interest”. А врагът в очите на US армията е бил Русия.

За да бъде визуално колкото е възможно по-реалистична тренировката, танковете са изглеждали досущ като руски такива, посочва изданието. Подполковник Джими Кимбрат заявява, че военнослужещите „получават редица сложни и тежки задачи” по време на подготовката си. US войските са тренирали действия срещу фалшивия враг – Т-80.

След края на Втората световна война наземните отряди започват операции срещи фалшиви врагове, за да се подготвят най-добре за евентуални реални действия. През 1979 година американците създават огромна тренировъчна база на 160 км североизточно от Лос Анджелис. В пустинята могат да правят мащабни маневри и имат необходимото пространство, за да пресъздадат офанзивни и отбранителни тактики. Използват се танкове, гаубици и други оръжия.

След терористичните атаки на 11 септември 2001 година центърът край Лос Анджелис променя посоката си на развитие и начин на обучение. Тренират се действия за борба с терористи, поели контрол над определени оръжия и съоръжения. От 2014 година насам в Ирак и Сирия в контрола на джихадистката групировка „Ислямска държава” са попаднали танкове, бронетранспортьори и други тежки оръжия.

Независимо дали се упражняват за бой срещу традиционен враг или срещу терористи, фалшивите танкове на армията са важен инструмент в арсенала от способности и подготовка на армията.

Наскоро бе съобщено, че изтребители Ф-16 от 65-а ескадрила на US военновъздушните сили са подложени на екстериорни промени. Самолетите са били боядисани да наподобяват на руския Су-35. Целта на летците от авиобазата в Невада е изтребителите да изглеждат като „реална заплаха“ по време на обучението на военните.

По въздух или по земя, по всичко личи, че врагът в очите на американците е руски.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини