Last news in Fakti

8 Септември, 2016 18:20 4 832 6

Американската армия използва фалшиви руски танкове

  • танкове-
  • русия-
  • сащ-
  • фалшиви-
  • обучение-
  • тренировки

Целта - да се подготвят по-добре военнослужещите

Американската армия използва фалшиви руски танкове - 1
Снимка: Wikipedia

Като много други армии по света, американската иска да направи своите тренировки и обучения колкото е възможно по-реалистични.

По време на маневри в националния център за обучение в Калифорния част от американската войска е имала задача да играе врага, пише „The National Interest”. А врагът в очите на US армията е бил Русия.

За да бъде визуално колкото е възможно по-реалистична тренировката, танковете са изглеждали досущ като руски такива, посочва изданието. Подполковник Джими Кимбрат заявява, че военнослужещите „получават редица сложни и тежки задачи” по време на подготовката си. US войските са тренирали действия срещу фалшивия враг – Т-80.

След края на Втората световна война наземните отряди започват операции срещи фалшиви врагове, за да се подготвят най-добре за евентуални реални действия. През 1979 година американците създават огромна тренировъчна база на 160 км североизточно от Лос Анджелис. В пустинята могат да правят мащабни маневри и имат необходимото пространство, за да пресъздадат офанзивни и отбранителни тактики. Използват се танкове, гаубици и други оръжия.

След терористичните атаки на 11 септември 2001 година центърът край Лос Анджелис променя посоката си на развитие и начин на обучение. Тренират се действия за борба с терористи, поели контрол над определени оръжия и съоръжения. От 2014 година насам в Ирак и Сирия в контрола на джихадистката групировка „Ислямска държава” са попаднали танкове, бронетранспортьори и други тежки оръжия.

Независимо дали се упражняват за бой срещу традиционен враг или срещу терористи, фалшивите танкове на армията са важен инструмент в арсенала от способности и подготовка на армията.

Наскоро бе съобщено, че изтребители Ф-16 от 65-а ескадрила на US военновъздушните сили са подложени на екстериорни промени. Самолетите са били боядисани да наподобяват на руския Су-35. Целта на летците от авиобазата в Невада е изтребителите да изглеждат като „реална заплаха“ по време на обучението на военните.

По въздух или по земя, по всичко личи, че врагът в очите на американците е руски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошибиян

    0 1 Отговор
    Да вземат да истрелят няколко сатани и да се опитат да ги неутрализират за да бъде реално затриването на саш

    Коментиран от #2

  • 2 Жижо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тошибиян":

    Няма нужда! Братята янки сами ще се затрият по този начин, докато ги плашат с руската мечка.... ЗАЩО ли? Ами БВП-то им и БНП то им рязко падат, поради разходите. Това извънредно изнервя китайските им и други кредитори, щото има САЩ огромен външен дълг. И един ден гладните китайци няма да издържат да ги присвива корема и ще си поискат дълга. Това ще прекрати игрите на криеница и или ще продаде САЩ подводниците за да плати или ще обяви вечен мир с руската мечка само и само да склони чичо Путин да агитира китайците да не искат дълга. Това ще донесе мир на света. Е, не зная, но така предполагам. И тогава ще настане мечтаното от Дъновистите и други "христово царство" - на вечната любов. Е, така излиза логически. А дано, ама дали ?

    Коментиран от #3

  • 3 Сабакеевич

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Жижо":

    Ех ,мечти ,мечти.... те поне са безплатни!
  • 4 клин

    0 1 Отговор
    Ясно. А аз се чудех защо Русия инвестира нови 2,7 млрд $ в щатски облигации преди месец, а то било щот' ги чакат да фалират. Логично.
    Само не разбрах защо Китай избра да строи в партньорство с Украйна най-големия товарен самолет в света АН 225? Да не им врътнат и на тах газта.

    Коментиран от #6

  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор
    А дали използват фалшиви талибани в борбата си с тероризма?

    Леле, леле, лелеееее пропагандата съвсем изпростя.

    Или е ясно че съединените терористични щати никак не се борят с тероризма а единствено се опитват да постигнат еднополюсен модел. Поне комунизмът за сега е научен експеримент. А хамериканската демокрация се оказа че е най долнопробен опит за робовладелски строй от нов тип. Да видим кой ще надделее робовладелството или науката.
  • 6 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "клин":

    "Само не разбрах защо Китай избра да строи в партньорство с Украйна най-големия товарен самолет в света АН 225? "

    Щото е собственост на украинска фирма, хитрикс. И щото така са се разбрали. Другия вариант е бил да купуват лиценз, ама може украинците да не са искали да го продават.