Отидете към основна версия

23 538 13

Орбан: Всички нелегални имигранти вън от Европа

  • орбан-
  • бежанци-
  • лагери-
  • ес
Снимка: БТА/АР

Унгарският премиер Виктор Орбан предложи на ръководството на ЕС да залови и депортира всички нелегални имигранти на Стария континент, предаде Ройтерс. Идеята на Орбан първоначално включва събирането на бежанците в лагери под европейски надзор, но извън границите на съюза. Оттам те вече ще могат да кандидатстват за убежище.

„Това може да бъде остров, или крайбрежна зона в Северна Африка, но при условие, че сигурността е гарантирана от Брюксел", твърди Орбан в интервю за сайта „Ориго“. 

По думите му това е „тежка морална задача“, но и единствената алтернатива на това мигрантите да навлизат необезпокоявани в Европа, да бъдат разселвани из Стария континент и да създават проблеми по места. 

Той отново твърди, че външните граници на ЕС трябва да бъдат укрепени допълнително. Според Орбан само така ще се избегне мигрантската криза от миналата година. „Границите трябва да се използват, защото ни пазят. Аз съм от онези, които не желаят да видят световната цивилизация променена“, завършва унгарският премиер. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: