Отидете към основна версия

1 006 4

Порошенко: Русия е враг на обединена Европа

  • русия-
  • петро порошенко-
  • европа

Той коментира срещата си с Хилари Клинтън

Позицията на Тръмп за признаването на Крим не би била правилна, ако той влезе в Белия дом. Това бе заявено от украинския президент Петро Порошенко в интервю пред CNN.

“Ако ми позволите да се изразя така, вие трябва да изберете човек, който може да е световен лидер. Това е важно, не само за САЩ, а и за запазването на свободата, демокрацията и ценностите в една много предизвикателна среда в световен план. Мисля, че Крим се явява основна част в предизборната реторика“, заяви Порошенко.

Той изрази надежда, че кандидатът за президент на Републиканката партия Доналд Тръмп ще промени позицията си относно евентуално сливане на Крим с Русия.

„Надявам се, че ако той спечели изборите в САЩ, ще бъде отговорен лидер на американския народ. Хилар Клинтън е много добре осведомена за ситуация в Украйна. Това ме изненада приятно“, заяви украинският президент.

На 20-ти септември той проведе среща с кандидатът за президент на Демократическата партия. Порошенко не успя да се срещне с Тръмп, но отрече от неговия щаб да са получили отказ за разговори, като причината е липсата на време в графика на кандидатът за президент на републиканците.

„Основният враг на Русия е обединена Европа. Много партии поемат по евроскептичен път, за да получават средства от Москва. Руските медии имат обхват в цяла Европа и прокарват идеи за дестабилизацията на Европа“, заяви Порошенко.

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини