Отидете към основна версия

6 574 16

Предават тяло на Кадафи на роднините му

  • кадафи-
  • семейство

Тялото на бившия либийски лидер Моамар Кадафи ще бъде предадено на неговите роднини, съобщи британската телевизия Sky News, цитирайки Ахмед Джибрил, официален представител на либийския Преходен национален съвет (ПНС). Той допълни, че все още не е ясно къде ще бъде погребението на бившия либийски лидер. „В момента се водят преговори между ПНС и хора от Сирт на кого да се предаде тялото, тъй като някои от роднините на Кадафи са там, а част са в други градове. Предаването на тялото е въпрос на дни, да не кажа – на часове”, уточни Джибрил.

Вчера съпругата на Кадафи – Сафия поиска тялото на покойния си мъж. Също така беше съобщено, че жените от семейство Кадафи са получили убежище в страни от Персийския залив.

Кадафи, който беше начело на Либия 42 години, загина на 20 октомври, след като попада в плен на представители на ПНС. Колата, с която са го откарвали до болницата попада под кръстосан обстрел между революционерите и силите на полковника. По време на престрелката той получава смъртоносен куршум в главата. Другата версия е, че бившия лидер е попаднал в засада, хванат в плен, а след това е загинал от получените рани по краката и главата.

В момента тялото на Кадафи се намира в хладилник в промишлената част на търговски център в Мисурата. Всеки, който иска може да го види и да се снима с него.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини