Отидете към основна версия

933 0

8 октомври: Светът в снимки

  • светът-
  • снимки-
  • светът в снимки-
  • 8 октомври
Снимки АП и Синхуа / БТА

Индийски хиндуистки поклонници извършват ритуал с бананово дърво на брега на река Ганг по време на живописния фестивал Дурга пуджа в Калкута. Дурга пуджа е един от най-големите хиндуистки фестивали, който продължава девет дни в чест на деветте проявления на богинята майка Дурга, символ на силата и триумфа на доброто над злото в индуистката митология.

Порив на вятъра духна мантията на папа Франциск докато той водеше молитва на площад Свети Петър във Ватикана.

Ураганът Матю, който опустоши Хаити, се придвижва нагоре по източното крайбрежие на САЩ. Губернаторът на Северна Каролина предупреди жителите нащата, че макар ураганните ветрове да са поутихнали, бурята все още представлява заплаха.

Помощта, за опустошената от урагана Матю островна държава Хаити, вече е започнала бавно да си проправя път към най-тежко засегнатите райони. Град Джеръми, където хиляди домове бяха повредени или унищожени, а много хора от жителите му са изчерпали запасите си от храна и питейна вода, е изправен пред повишен риск за холера.

Японски министър на финансите Таро Асо говори с шефа на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард по време на традиционната годишната среща на Международния валутен фонд и Световната банка, която се провежда в централата на МВФ във Вашингтон.

В Грузия, където днес се провеждат парламентарни избори, някои от жителите на
столицата Тбилиси решиха да се издокарат по-специално за политическото събитие.

Зоологическата градина в чешката столица Прага днес с гордост представи новия си член — малкото азиатско слонче, което се роди на 5 октомври. Новороденото все още си няма име.

Албанският принц Лека II се венча за Елиа Захария на церемония в столицата Тирана.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини