Отидете към основна версия

1 618 0

Евакуация на лондонско летище заради "инцидент с химикал"

  • летище-
  • лондон-
  • евакуация
Снимка: Wikipedia

Летището Лондон Сити, най-малката международна аерогара в британската столица, е било спешно евакуирано преди няколко часа. Столичната полиция разследва "инцидент с химикал", съобщи "Скай Нюз". 

Около 500 пътници и членове на персонала са били евакуирани. Няколко души са се оплакали, че не се чувстват добре. Засега причината за инцидента не е известна. 

Лондонската служба за спешна помощ съобщи, че е изпратила екип за реагиране при рискови ситуации, предаде ТАСС. Прегледани са 26 души с дихателни трудности. Двама от тях са откарани в болница. 

Летищната управа обяви, че на пътниците е било наредено да напуснат терминала следобед, защото се е включила алармата за пожар. Заминаващите полети са временно спрени, а няколко пристигащи самолета са пренасочени към други аерогари.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Евакуираха метростанция в Лондон

    Метростанция в Лондон беше евакуирана, заради подозрителен пакет, съобщи „Индипендънт“. Става въпрос за спирката в района на „Нор ...
    20.10.2016
    1 214
    0
  • Хаос на лондонско летище (Видео)

    Истински транспортен хаос на летище "Станстед" в Лондон. 5000 пристигащи пасажери се наредили на дълга опашка, за да чакат реда си пред гише ...
    04.10.2016
    1 805
    0
Новини по държави: